Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Radio România Actualități vă prezintă zilnic știri din activitatea candidaților înscriși în campania electorală pentru alegerile locale.

Alegeri locale 2020. Ştiri electorale

Articol de Amalia Bojescu, 10 Septembrie 2020, 12:51

Pentru primăria oraşului Pucioasa candidează din partea PSD, Constantin Ana.

El doreşte un nou mandat şi susţine că soluţia pentru dezvoltarea localităţii o reprezintă fondurile guvernamentale şi europene.

Constantin Ana: Am preluat în 2016 oraşul Pucioasa cu un buget de 20 de milioane de lei, care abia îţi asigură funcţionarea, ce să mai vorbim de dezvoltare. Soluţia e una pe care o ştim cu toţii, absorbţia de fonduri europene sau guvernamentale. După trei ani de muncă, am reuşit să ajungem în situaţia în care anul acesta ajungem la un buget de peste 45 de milioane de lei. Primii bani europeni sunt aici. Practic, am reuşit să dublăm bugetul numai prin sumele atrase din fondurile europene. (Declaraţiile au fost trimise de corespondenta RRA în judeţul Dâmboviţa, Anda Ştefan).

Candidatul UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, vrea să câştige un nou mandat în fruntea oraşului. Pentru următorii patru ani doreşte să sporească marile investiţii pentru cetăţeni.

Kereskényi Gábor:Construim o sală polivalentă, la nivel European, potrivită nu numai pentru competiţii sportive ci şi pentru concerte, expoziţii, conferinţe mari. Construim un bazin de înot. Totodată, prin acest bazin de înot sprijinim şi sportul de performanţă. Zona Noroieni va deveni una de agrement. Vom reda spaţiile de relaxare de care au nevoie sătmărenii, să fie la iarbă verde, să fie locuri de verdeaţă.

În competiţia pentru primăria municipiului Satu Mare sunt 7 candidaţi, transmite corespondentul RRA, Sergiu Podină.
*

La Reghin, în judeţul Mureş, pe listele PNL pentru Consiliul Local este şi educatoarea Anabela Holircă.

Ea a mobilizat colegii de partid, care-l susţin pe Gabriel Toncean la funcţia de primar, să ajute la amenajarea curţii unei grădiniţe din oraş.

Anabela Holircă: Curtea grădiniţei nu a fost gândită pentru a separa copii. Aşa că, astăzi, desfăşurăm activităţii încât să marcăm vizual 5 spaţii pentru cele 5 grupe. În cadrul partidului sunt oameni valoroşi care, la rândul lor, i-au atras şi pe vecinii lor şi prietenii lor. Eu am ales echipa din Reghin pentru că m-a atras felul lor de a fii, felul lui Gabi Toncean de a aduna în jurul lui oamenii competenţi indiferent de meseria pe care o au. (A consemnat corespondenta RRA, Marcela German).

----------------------------------------------------------

Din agenda de astăzi a candidaților la alegerile locale din 27 septembrie: candidații PSD în județele Sălaj și Dâmbovița vor organiza conferințe de presă, pentru prezentarea programului electoral.

Întâlnire cu presa are și candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila.

Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, va fi alături de candidații formațiunii în județul Alba, iar liderul PRO România, Victor Ponta, continuă turneul electoral prin țară, astăzi, la Timișoara, transmit corespondenții RRA.
*

George Sava, candidatul ALDE pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău, s-a întâlnit cu alegătorii din comuna Vadu Pașii.

Turismul și agricultura sunt câteva din prioritățile sale.

George Sava: Turismul și rețeaua rutieră să fie cele care vor da un motor de dezvoltare județului Buzău. Ne propunem ca și agricultura, fermele mici, ferme mari, să fie sprijinite cu toate pârghiile posibile și mai ales prin dezvoltarea sistemului de irigații la nivel județean, inclusiv prin conectarea la viitorul canal Siret-Bărăgan, dar și la canalul de vest, cel care a și fost reabilitat parțial în anii trecuți prin fonduri de la Ministerul Agriculturii, aduse prin grija mea când eram în acel minister.

George Sava candidează pentru prima dată la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău, transmite corespondenta RRA, Cristina Moise.
*

UDMR îl susține pe Cseke Attila pentru Primăria Municipiului Oradea.

Dacă va câștiga acest mandat, el dorește să construiască un campus școlar pentru elevii de etnie maghiară.

Cseke Attila:Propunem construirea unui campus școlar maghiar ca să putem să îi cazăm, evident, separat, pe băieți de fete, evident, separat, pe cei care sunt elevi la liceu de elevii de la gimnaziu. Sub îndrumarea unui instructor, la acest campus, în mod clar, ar exista și o cantină pentru servirea meselor zilnice și pentru ca să susținem mișcarea și sportul, în cadrul acestui campus, s-ar construi și terenuri de sport. (O declarație consemnată de corespondentul nostru, Stelian Radu Cacuci).

*

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Galați, George Stângă, s-a întâlnit cu antreprenorii gălățeni.

Reuniunea a avut loc în prezența ministrului finanțelor, Florin Cîțu, iar echipa liberală caută cele mai bune măsuri pentru relansarea mediului de afaceri.

George Stângă:Atunci când am făcut invitațiile, nu ne-am orientat după oamenii care au viziune liberală, ci am lăsat porțile deschise, astfel încât fiecare antreprenor din județul Galați să aibă posibilitatea să interacționeze cu domnul ministru. Consider că este un gest de normalitate, de responsabilitate și suntem convinși că avem în echipa noastră buni profesioniști, așa cum este domnul ministru Florin Cîțu. Vom reuși să găsim cele mai bune măsuri pentru relansarea mediului de afaceri.

Candidatul PNL este susținut în alegeri de Alianța USR-PLUS Galați, transmite corespondenta noastră, Maria Măndița.
*

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat locuitorilor din comuna Lungulețu, cunoscută zonă agricolă, proiectul său privind construirea unui depozit de colectare a legumelor.

Corneliu Ştefan: Astăzi este un moment important pentru judeţul Dâmboviţa. Împreună cu Ionuţ Lăscae, candidatul PSD pentru primăria comunei Lunguleţu, am stabilit câteva puncte de interes pentru zona de sud a judeţului. În ultimii zece ani tot vorbim în această zonă de un depozit de prelucrare şi sortare a legumelor. Acest proiect este blocat. Noi astăzi am discutat de un proiect pentru judeţul Dâmboviţa şi să găsim aici înţelegere pentru a găsi terenul necesar să amplasăm acest depozit.

Un alt proiect discutat cu producătorii locali cunoscuți pentru recoltele de cartofi este construirea unei fabrici de amidon, ne-a transmis corespondenta RRA, Anda Ștefan.
*

PRO România Ilfov o susține la alegerile din 27 septembrie pe Cristina Tănase pentru funcția de primar al localității 1 Decembrie.

Ea spune că vrea să facă din această localitate o comună modernă.

Cristina Tănase: Tot ce îmi doresc este să demonstrez localității din care fac parte că mi-am ales o echipă de oameni dornici să demonstrăm împreună că se poate face mult mai multe în această localitate. Nu ne va fi ușor, dar vom demonstra pas cu pas că dacă îți dorești, poți să realizezi. Sper că lumea din această localitate va avea încredere în mine și în echipa mea şi vom reuși să facem mult mai multe proiecte pentru această localitate. (Declarație transmisă de colegii de la București FM).
*
Forumul Democrat al Germanilor din Banat anunță că îl susține pentru funcția de primar al municipiului Timișoara pe candidatul USR Plus Dominic Fritz.

Forumul consideră că acesta este candidatul care reprezintă valorile orașului: diversitate, seriozitate și inovație, potrivit corespondentei noastre Alina Bujancă.

Românii vor putea merge în Turcia fără paşaport
Știri 21 Mai 2024, 17:01

Românii vor putea merge în Turcia fără paşaport

Potrivit unui decret semnat de preşedintele Recep Tayyip Erdoğan şi apărut astăzi în Monitorul Oficial de la Ankara, intrarea...

Românii vor putea merge în Turcia fără paşaport
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Oradea: Publicul nu ne-a dezamăgit!
Știri 20 Mai 2024, 10:00

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Oradea: Publicul nu ne-a dezamăgit!

Ediția de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Oradea a înregistrat mulţi vizitatori, iar vânzările...

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Oradea: Publicul nu ne-a dezamăgit!
Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,3 milioane de lei pentru familiile vulnerabile
Știri 17 Mai 2024, 10:43

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,3 milioane de lei pentru familiile vulnerabile

Ajutoarele vor merge către 300 de familii şi persoane singure vulnerabile care au locuinţele afectate sau se află în situaţii...

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,3 milioane de lei pentru familiile vulnerabile
Ordonatorii principali de credite ar putea fi obligaţi să disponibilizeze urgent 10% din valoarea fondurilor alocate
Știri 14 Mai 2024, 08:45

Ordonatorii principali de credite ar putea fi obligaţi să disponibilizeze urgent 10% din valoarea fondurilor alocate

Pe agenda executivului figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă conform căruia ordonatorii principali de credite ar putea...

Ordonatorii principali de credite ar putea fi obligaţi să disponibilizeze urgent 10% din valoarea fondurilor alocate
Premierul Marcel Ciolacu susţine alocarea de  resurse financiare consistente către sectorul agricol european
Știri 13 Mai 2024, 21:38

Premierul Marcel Ciolacu susţine alocarea de resurse financiare consistente către sectorul agricol european

Premierul discutat la Palatul Victoria cu comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski despre viitorul...

Premierul Marcel Ciolacu susţine alocarea de resurse financiare consistente către sectorul agricol european
Toni Greblă, președintele AEP: Nu va exista nicio fisură importantă în organizarea alegerilor
Știri 13 Mai 2024, 11:44

Toni Greblă, președintele AEP: Nu va exista nicio fisură importantă în organizarea alegerilor

Invitat luni, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități, președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă,...

Toni Greblă, președintele AEP: Nu va exista nicio fisură importantă în organizarea alegerilor
915 secţii de votare vor fi organizate pentru românii din străinătate la alegerile europarlamentare
Știri 12 Mai 2024, 13:49

915 secţii de votare vor fi organizate pentru românii din străinătate la alegerile europarlamentare

MAE informează că la alegerile europarlamentare din 9 iunie va fi deschis un număr dublu de secții de vot față de alegerile...

915 secţii de votare vor fi organizate pentru românii din străinătate la alegerile europarlamentare
Instituţiile europene avertizează cetăţenii în legătură cu riscul crescut al dezinformării şi manipulării
Știri 09 Mai 2024, 14:01

Instituţiile europene avertizează cetăţenii în legătură cu riscul crescut al dezinformării şi manipulării

Comisia Europeană a lansat un clip audio-video despre dezinformare care va fi difuzat pe canalele mass-media în toate statele...

Instituţiile europene avertizează cetăţenii în legătură cu riscul crescut al dezinformării şi manipulării