Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Radu F. Alexandru, vicepreşedinte PDL

"Ce nu spune încă Victor Ponta este sentimentul pe care i l-ar trezi perspectiva unui tandem Ponta, preşedinte - Băsescu, premier. În fruntea unei coaliţii guvernamentale PSD - Mişcarea Populară".

Radu F. Alexandru, vicepreşedinte PDL

Articol de Simona Mihăescu, 02 Iulie 2013, 12:25

Vicepreşedintele PNL, Radu F. Alexandru, susţine că liderul libelilor, Crin Antonescu se teme să nu fie "prins într-o dezonorantă "coabitare cu preşedintele Băsescu" şi de aceea acesta "fuge de-o asemenea postură ca dracu' de tămâie".

"Nimic nu pare azi mai compromiţător pentru Crin Antonescu decât bănuiala că ar fi căzut şi el în păcat şi s-a lăsat prins într-o dezonorantă 'coabitare' cu preşedintele Băsescu: fuge de-o asemenea postură ca dracu' de tămâie.Socoteala liderului PNL este extrem de simplu de descifrat: milioanele de voturi, câte or fi, pe care contează le-a câştigat ca un ireconciliabil duşman politic al lui Traian Băsescu.
Întreaga campanie electorală, pe care a condus-o alături de Victor Ponta, ca şi întregul program politic a USL a fost cuprins într-o sintagmă: 'Jos Băsescu!'. A prins. Victoriile în alegerile din 2012 (locale şi parlamentare) au fost de necontestat; a mai rămas un singur prag de trecut: prezidenţialele din 2014 - de ce să renunţe la un vehicul electoral cu care şi el şi PNL au ajuns pe culmi de vis?", întreabă, retoric, liderul PDL, într-o declaraţie politică, publicată de Agerpres.

Radu F. Alexandru a susţinut că Antonescu refuză să conştientizeze că între el şi Victor Ponta nu a mai rămas "decât o simplă coincidenţă de nume".

"Dintr-un motiv simplu, pe care Crin Antonescu refuză să-l conştientizeze: între Victor Ponta de azi şi fratele de cruce de anul trecut nu a mai rămas decât o simplă coincidenţă de nume. În rest, programul politic al premierului Ponta, şi implicit al PSD, nu mai are decât întâmplătoare şi firave puncte de tangenţă cu viziunea fostului tovarăş de drum", scrie Alexandru în declaraţia sa politică.

Vicepreşedintele democrat-liberalilor a mai spus că premierul Ponta l-a minţit chiar şi pe partenerul său de alianţă.

"L-a minţit Victor Ponta până şi pe Crin Antonescu? Cu siguranţă. Dar, trebuie recunoscut, că a fost forţat. Sigur, în adâncul sufletului el a rămas acelaşi ghevarist gata oricând să arunce în aer un sistem cu care nu se împacă. Dar spre deosebire de preşedintele Senatului care, până la urmă, cam taie frunza la câini, premierul Ponta s-a confruntat zi de zi, şi continue şi azi să se confrunte, cu o răceală şi cu o lipsă de încredere extrem de costisitoare din partea cancelariilor occidentale", spune el.

"A rămâne, avându-l pe Antonescu alături, în braţe cu o Românie în faţa căreia s-ar fi închis tot mai multe uşi sau a depune toate eforturile pentru a convinge că vara fierbinte a lui 2012 nu a fost decât un puseu de febră adolescentină, că lucrurile au revenit în făgaşul lor şi statul de drept şi normele democraţiei sunt valorile cele mai scumpe din viaţa lui e o dilemă care reclama urgent un răspuns.
Ca un om întreg la minte, a ales varianta 'Scorpiei îmblânzite' (el, repet, rămânând acelaşi), scenariu în care 'coabitarea' are rostul ei", se arată în documentul publicat.

Radu F. Alexandru afirmă despre Victor Ponta că" singurul domeniu în care Ponta este un adevărat campion: IMAGINEA".

"Pentru singurul domeniu în care Ponta este un adevărat campion: IMAGINEA. Atât cea internă, cât mai ales cea externă. Mi se par de domeniul evidenţei câştigurile pe care Ponta le urmăreşte şi, deocamdată le şi obţine, ca să insist asupra lor.Un 'domeniu al evidenţei' care, paradoxal, lui Antonescu îi este inaccesibil. Până şi o nesemnificativă plecare în străinătate, ca substitut al preşedintelui, îl crispează, nu are tăria să o refuze (preşedintele Camerei Deputaţilor, nr. 3 în stat, ar fi putut să-l înlocuiască pe Băsescu, în situaţia în care nr. 2 ar fi invocat motive care să-l scuze onorabil?), dar strigă sus şi tare: 'Nu merg în Croaţia să îl reprezint pe Băsescu, ci România! Nici vorbă de coabitare!'.
O prostie. O reacţie copilărească care trădează nesiguranţa fiecărei vorbe, fiecărui gest. El e imaculat. El nu a pactizat cu duşmanul. El nu coabitează. În ghipsul în care s-a învelit, nu mai percepe şi nu mai reacţionează nici la micile tachinării otrăvite ale amicului Ponta care, privindu-l cu o afişată compasiune, declară că încurajează şi ar vedea cu ochi buni un 'ménage a trois': Băsescu - Ponta - Antonescu", susţine Alexandru.

Liderul PDL lasă să se înţeleagă, în declaraţia sa politică, că Ponta nu spune nimic" despre un eventual tandem Ponta, preşedinte - Băsescu, premier".

"Ce nu spune încă Victor Ponta este sentimentul pe care i l-ar trezi perspectiva unui tandem Ponta, preşedinte - Băsescu, premier. În fruntea unei coaliţii guvernamentale PSD - Mişcarea Populară. Dar, în fond, de ce să ne grăbim? Frumuseţea vieţii rezidă şi în cascada de surprize care ne îneacă când ne e lumea mai dragă. Atunci, poate, va ajunge lumina şi în ochii stinşi, altfel atât de albaştri, ai lui Crin Antonescu".

Declaraţia este semnată: Radu F. Alexandru, vicepreşedinte al PDL

Victor Ponta, premierul României
Declaraţii 11 Octombrie 2015, 13:54

Victor Ponta, premierul României

"După aproape 6 ani la vârful PSD, este timpul pentru un nou început şi în partid. Voi fi alături de echipa din fruntea...

Victor Ponta, premierul României
Klaus Iohannis, preşedintele României
Declaraţii 10 Octombrie 2015, 16:27

Klaus Iohannis, preşedintele României

"România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale şi reiterează întregul sprijin pentru Turcia."

Klaus Iohannis, preşedintele României
Traian Băsescu, fost preşedinte al României
Declaraţii 09 Octombrie 2015, 12:48

Traian Băsescu, fost preşedinte al României

"Eu vă garantez că voi rămâne un politician extrem de incomod, extrem de incomod, fără să vreau război, dar niciodată nimeni...

Traian Băsescu, fost preşedinte al României
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii
Declaraţii 08 Octombrie 2015, 16:47

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii

"Lipsa de personal este vindecată în momentul de faţă prin scoaterea la concurs a posturilor, nu numai în unităţi primiri...

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii
Traian Băsescu, preşedintele României
Declaraţii 07 Octombrie 2015, 15:16

Traian Băsescu, preşedintele României

"Când se aduce în spaţiul public ideea că un şef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar...

Traian Băsescu, preşedintele României
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Declaraţii 06 Octombrie 2015, 16:53

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

"O relaxare fiscală, dacă nu se face în condiţii de păstrare a macrostabilitaţii, este o păcăleală, pentru că dai ceva,...

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Klaus Iohannis, preşedintele României
Declaraţii 05 Octombrie 2015, 12:00

Klaus Iohannis, preşedintele României

"Dacă vrem o educaţie de calitate, va trebui să-i asigurăm o legislaţie de calitate, care nu se face în funcţie de interese...

Klaus Iohannis, preşedintele României
Cătălin  Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL
Declaraţii 04 Octombrie 2015, 15:28

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL

"...Semnalăm că în materia votului prin corespondenţă PSD a blocat sistematic adoptarea legii."

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL