Zona euro a primit propunerile Greciei de reformă

Planul de reforme al Greciei va fi studiat de creditori, iar astăzi va fi analizat şi de miniştrii de finanţe din zona euro.

Adăugat: 10 Iulie 2015
Ultima actualizare:10 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Discuții în cadrul Eurogrupului
trimite pe mail

Zona euro a primit propunerile Greciei privind reformele legate de acordarea unui nou ajutor financiar din partea creditorilor săi internaţionali, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului Eurogrupului.

Planul de reforme va fi studiat de creditori, iar astăzi va fi analizat şi de miniştrii de finanţe din zona euro, înaintea summitului extraordinar al Uniunii Europene, convocat pentru duminică, la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, spunea că solicită propuneri realiste din partea creditorilor Greciei, în contrapartidă cu cele aşteptate de la Atena.

"Sper că vom primi propuneri concrete şi realiste din partea Atenei. Dacă acest lucru se va întâmpla, vom avea nevoie de o propunere paralelă din partea creditorilor. Propunerile realiste din partea Greciei vor trebui să fie urmate, în contrapartidă, de propunerile la fel de realiste, privind datoria greacă, din partea creditorilor ", a subliniat preşedintele Consiliului European.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza