Ziua NATO în România

Astăzi se sărbătoreşte Ziua NATO în România.

Adăugat: 4 Aprilie 2021
Ultima actualizare:4 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au trecut 17 ani de când ţara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice.

Peste o oră, drapelele României şi Alianţei vor fi înălţate pe catarg, într-o ceremonie ce va fi organizată la sediul Ministerului Apărării. Secretarul general adjunct al NATO,

Mircea Geoană, apreciază, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, că, după 2004, pe lângă avantajele de securitate, România a beneficiat şi de o creştere a Produsului Intern Brut de peste 300%.
 

Mircea Geoană: Aderarea la NATO a atras după sine şi aderarea la UE. Nu cred că Uniunea Europeană îşi lărgea graniţele pentru nou veniţi dacă nu eram înainte în NATO. Mă uitam puţin pe câteva cifre conomice, pentru că, până la urmă, şi efectul în viaţa oamenilor este important. În 2004 - România avea un PIB de 75 de miliarde de dolari, în 2020 - avea 250 de miliarde de dolari, o creştere de peste 300%. Saltul este excepţional şi putem spune cu toţii, toţi cei care au muncit, militarii noştri, care merită aprecierea noastră excepţională, că acel moment de istorie pozitivă a naţiunii române a constinuit şi trebuie să continue.
 

Ziua NATO în România se sărbătoreşte în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza