Ziua Maghiarilor de pretutindeni, sărbătorită în România

Punctul central al manifestărilor este la Satu Mare, unde vine şi ambasadorul Ungariei în România şi lideri UDMR.

Adăugat: 15 Martie 2018
Ultima actualizare:15 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ziua Maghiarilor de pretutindeni este sărbătorită şi la noi în mai multe localităţi din Transilvania, dar şi la Bucureşti.

Punctul central al manifestărilor este la Satu Mare, unde vine şi ambasadorul Ungariei în România şi lideri UDMR, după cum transmite corespondentul RRA, Adrian Marchiş.

La 170 de ani de la revoluţia maghiară din 1848, în Satu Mare au loc în această după-amiază mai multe manifestări dedicate acestui eveniment. În Piaţa Eroilor Revoluţiei are loc o adunare a participanţilor, începând cu ora 16:45, depuneri de coroane la bustul poetului Petöfi Sándor şi defilare cu fanfară şi husari spre Piaţa Libertăţii.

Începe apoi o ceremonie de comemorare şi dezvelire a statuii contelui István Széchenyi, o personalitate a politicii maghiare.

La manifestările de la Satu Mare participă între alţii şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Zákonyi Botond, liderul UDMR Kelemen Hunor, autorităţi locale.

Ziua maghiarimii este sărbătorită printr-o serie de manifestări şi în municipiile reşedinţă din celelalte judeţe din nord-vestul şi vestul ţării, Sălaj, Bihor şi Arad.

Mesajul premierului Dăncilă: România susţine principiul "unitate în diversitate" 

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în care spune că această zi este un prilej de a sărbători comunitatea maghiară din România şi relaţiile reciproce de bună convieţuire dezvoltate în ultimele decenii.

Primul-ministru mai spune că, în Europa de astăzi, deosebirile dintre etnii şi culturi trebuie să reprezinte o sursă de înţelegere şi respect reciproc, iar România susţine principiul "unitate în diversitate"Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza