Ziua Enescu la Radio România Muzical

Luni, 4 mai, între orele 10:00 şi 17:00, la Radio România Muzical este Ziua Enescu. Pot fi ascultate câteva dintre cele mai semnificative lucrări lăsate de George Enescu.

Adăugat: 30 Aprilie 2015
Ultima actualizare:30 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: George Enescu
trimite pe mail

COMUNICAT RADIO ROMANIA:  În 4 mai se împlinesc 60 de ani de la dispariţia celui care rămâne cel mai important muzician român al tuturor timpurilor: George Enescu. Creator de geniu, violonist de talie mondială, profesorul iubit al unora dintre cei mai importanţi violonişti ai secolului XX – printre ei, Yehudi Menuhin, creator al şcolii româneşti moderne de compoziţie, un model pentru toate generaţiile care i-au urmat, interpret care cânta în tranşeele primului război mondial, unul dintre simbolurile culturale ale României, un geniu - acesta a fost George Enescu, pe care Radio România Muzical îl omagiază cu un program special chiar în ziua trecerii sale în eternitate.

Luni, 4 mai, între orele 10:00 şi 17:00, la Radio România Muzical este Ziua Enescu. Pot fi ascultate câteva dintre cele mai semnificative lucrări lăsate de George Enescu, printre ele fragmente din opera Oedipe, Simfoniile I şi a III-a, Sonata a III-a în caracter popular românesc pentru pian şi vioară, Rapsodia română op.11 nr.1, în interpretări care au făcut istorie. În plus, alături de acestea, şi câteva momente înregistrate de violonistul George Enescu – maestrul cântând printre altele Concertul pentru două viori şi orchestră de Bach într-o înregistrare realizată alături de Yehudi Menuhin.

Pe parcursul Zilei Enescu la Radio România Muzical sunt presărate momente când poate fi ascultată vocea lui Enescu însuşi – povestind despre experienţa compunerii operei Oedipe, despre viziunea sa asupra interpretării la vioară, printre altele: este un privilegiu să poţi auzi, peste timp, mărturiile unui mare Om de o modestie şi spiritualitate care nu pot astăzi decât să impresioneze.

Selecţia muzicală pentru Ziua Enescu la Radio România Muzical a fost realizată de Monica Cengher. Cele două tronsoane ale Zilei Enescu sunt prezentate de Ioana Marghita şi Lucian Haralambie.

Radio România Cultural propune un proiect editorial on air şi online - Avatar Enescu - prin care va creiona un portret mai aproape de mileniul III, o cale de cunoaştere aflată la intersecţia generată de viziunile celor mai importanţi oameni de cultură cu abordările moderne, nonconformiste ale tinerilor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza