Manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată astăzi în toată ţara.

Adăugat: 26 Iunie 2022
Ultima actualizare:27 Iunie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Capitală, ceremonia s-a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar, eveniment la care a asistat şi reporterul RRA, Andrei Şerban.

Reporter: În Piaţa Tricolorului sau adunat bucureştenii, tineri, persoane în vârstă, dar şi oaspeţi din judeţele învecinate capitalei, care purtau ii şi costume tradiţionale şi care ne-au mărturisit gândurile lor.

-: Ziua Drapelului Naţional înseamnă cam totul pentru noi, este viaţa noastră, cultura noastră naţională cu care ne-am născut şi cu care vom muri. Noi purtăm în suflet în fiece zi drapelul naţional şi cultura românească. Noi suntem din Argeş, Piteşti.

-: Ca fost militar care am servit patria 39 de ani sub drapel, este o mare onoare pentru mine şi am vrut să particip şi eu puţin, aşa, măcar fizic să fiu prezent.

-: E o zi sfanta sfântă pentru români, /.../ sufletul românului, naţia, tot.

Reporter: Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în timpul Revoluţiei de la 1848 şi el este sărbătorit în fiecare an pe 26 iunie, din 1998.

Tricolorul naţional a fost cinstit într-un mod inedit de jandarmii din Bistriţa-Năsăud şi Bacău. Aceştia au arborat drapelul pe înălţimi montane, precum Vârful Ineu, situat la o altitudine de peste 2.200 de metri şi Vârful Moldoveanu, 2.544 de metri, cel mai înalt din ţară.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2022
Ultima actualizare:
27 Iunie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza