Ziua Culturii Naţionale, marcată pe toate posturile Radio România

Toate posturile centrale şi regionale ale Radio România au pregătit emisiuni speciale dedicate poetului Mihai Eminescu şi culturii naţionale.

Adăugat: 15 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Radio România Actualităţi, invitatul "Apelului Matinal" de la ora 8:30 a fost  preşedintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, iar participanţii la dezbaterea "Probleme la zi", după Radiojurnalul de la ora 13:00, vor încerca să afle dacă mai este cultura o constantă a vieţii noastre. 

Botoşani, locul unde Mihai Eminescu s-a născut în 1850, găzduieşte lansări de carte, expoziţii şi concerte.

Punctul culminant este reprezentat de acordarea Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu". 

La Botoşani, de la ora 9:00 este programată şedinţa extraordinară a Consiliului Local, în care va fi aprobată acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului poetului laureat al Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu".

De la ora 11:00, în amfiteatrul "Laurenţiu Ulici" se va lansa Concursul naţional de poezie şi interpretare critică a operei eminesciene "Porni Luceafărul", ediţia a 25-a, transmite corespondentul RRA, Gina Poenaru.

La ora 17:00 va avea loc Gala de decernare a Premiului naţional de poezie "Mihai Eminescu", opus primum, ediţia a 38-a şi opera omnia, ediţia a 25-a.

Zilele Eminescu se vor încheia cu un spectacol extraordinar susţinut de Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa. 

O nouă campanie RRA, la debut

O nouă campanie începe la Radio România Actualităţi.

De data aceasta sunt aduse în prim-plan liceele prestigioase din ţară.

Prima oprire este la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani, astăzi, de ziua poetului, declarată Zi a Culturii Naţionale. 

În emisiunile Matinal şi La minut, sub titul "Cei ce ne-au dat nume, şcoală cu nume", veţi afla în ce fel au evoluat aceste instituţii de învăţământ,  transmite redactorul Radio România Actualităţi Mihaela Helmis.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza