Ziua Armatei Române, marcată la Chişinău

La Chişinău, de Ziua Armatei Române, au fost comemoraţi ostaşii români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor.

Adăugat: 25 Octombrie 2016
Ultima actualizare:25 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un sobor de preoţi ai Mitropoliei Basarabiei a oficiat un parastas în memoria ostaşilor căzuţi, iar aproximativ 100 de persoane, inclusiv elevi şi militari, i-au comemorat pe cei aproximativ 500 de militari români înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Chişinău, aflat în prezent în paragină.

Acest lucru a fost remarcat şi de ambasadorul României, Daniel Ioniţă, care şi-a exprimat speranţa că, împreună cu aportul autorităţilor Republicii Moldova, această problemă va fi rezolvată.

Cu aceeaşi ocazie, diplomatul român a reiterat sprijinul pe care România este gata să-l acorde şi în continuare Republicii Moldova, aşa cum a făcut şi până acum.

Pe teritoriul Republicii Moldova şi-au dat viaţa pentru apărarea ţării aproape 9.000 de ostaşi români, majoritatea decedând în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Aceştia sunt îngropaţi în peste 300 de cimitire, din 260 de localităţi.

În Cimitirul Eroilor din Chişinău sunt înmormântaţi peste 400 de ostaşi români căzuţi în Primul Război Mondial şi aproximativ 100 decedaţi în cel de-Al Doilea Război.

Ambasada României la Chişinău organizează mai multe manifestări dedicate Zilei Armatei Române.

Ieri, în Cimitirul de Onoare al Eroilor Români, din localitatea Miclăuşeni, a avut o ceremonie de depunere de flori la mormintele ostaşilor români.

Mâine, la Chişinău va avea loc inaugurarea expoziţiei "Preoţii militari în Primul Război Mondial", activitate organizată de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu", în colaborare cu Centrul de Cultură şi Istorie Militară.Autor:
Victor Pogor
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza