Zgonea în SUA: România a îndeplinit toate procedurile pentru Programul Visa Waiver

România a îndeplinit toate procedurile legislative pentru a intra în Programul Visa Waiver, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, aflat într-o vizită în SUA.

Adăugat: 28 Octombrie 2015
Ultima actualizare:28 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, întâlnire cu senatorul federal Mark Kirk. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, participă, la Washington, la sesiunea dedicată luptei împotriva finanţării terorismului.

Valeriu Zgonea se află în capitala Statelor Unite pentru două zile, cu ocazia celei de-a treia ediţii a Forumului parlamentar privind problematica securităţii şi a informaţiilor.

Sesiunile de astăzi se vor referi la urmărirea datelor financiare, spionajul cibernetic şi spălarea de bani. 

"Discuţiile s-au axat, în primul rând, pe /.../ capabilităţilor militare, pentru că România se află, pentru prima dată în istoria sa, într-o zonă de protecţie a structurilor de securitate şi dacă e securitate, poţi să generezi şi prosperitate pentru cetăţeni şi noi intrăm acum în cel de-al doilea palier, întărirea relaţiilor la nivel politic şi economic, astfel încât prosperitatea să vină şi asupra cetăţenilor, /.../ o zonă sigură. Foarte multe companii americane şi-au exprimat dorinţa de a veni în România. Vrem să avem o comunicare mai bună şi permanentă, la nivelul Congresului şi Senatului SUA. Am explicat, şi mulţi dintre colegii din Congres ştiu, că România a îndeplinit toate procedurile legislative pentru a intra în Programul Visa Waiver. Acum câteva săptămâni de zile, vicepremierul Gabriel Oprea a semnat un document extrem de important între Guvernul României şi procurorul general al SUA, ultimul document necesar pentru a intra şi noi în Visa Waiver", a declarat Valeriu Zgonea pentru corespondentul RRA în SUA,  Doina Saiciuc.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza