Zgonea: Deputaţii nu vor mai sta la hoteluri

Parlamentarii vor primi o sumă fixă pentru cazare şi nu vor mai beneficia de servicii hoteliere, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Adăugat: 14 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că a decis să blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitaţie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputaţi vor primi o sumă pentru a-şi plăti chiria în Bucureşti.

Prin urmare, deputaţii  nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat că, în acest fel, cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor în Bucureşti se vor reduce cu circa 60%.

"O să propun ca o măsură importantă pentru reforma statului şi a Parlamerntului ca, de la 1 ianuarie, să facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare şi vom da câte o sumă fiecărui parlamentar să-şi găsească un loc în care să locuiască în Bucureşti, aşa cum fac toţi parlamentarii în toată Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei a precizat că a anunţat şi secretarul general al Camerei că nu va deschide procedurile pentru a începe o licitaţie de la 1 ianuarie 2013 privind achiziţia de servicii hoteliere pentru deputaţi.

"Mergem pe varianta în care toţi parlamentarii care intră în Parlament vor primi o sumă fixă, transparentă, cu care îşi vor căuta un loc în care să poată locui în Bucureşti. Cu ocazia asta vom avea peste 450 de proprietari de apartamente din Bucureşti care vor putea să închirieze oficial. Vor fi taxe plătite la stat, vor fi câteva locuri de muncă făcute, vom reduce cheltuielile cu aproape 60%", a spus Zgonea.

El a arătat că decizia de a bloca procedurile pentru licitarea serviciilor hoteliere îi aparţine.

"Este o decizie a mea persoanlă, m-am consultat cu primul-ministru, Victor Ponta, care a  fost de acord. Am blocat procedurile pentru a scoate un nou caiet de licitaţie pentru aceste servicii hoteliere. Dacă acum nu au fost făcute procedurile, e clar că în ianuarie contractele se încheie", a spus Zgonea.

Suma medie lunară achitată pentru cazarea deputaţilor se situează în jurul sumei de 1,3 milioane de lei. În septembrie 2012, Camera Deputaţilor a plătit pentru cazarea deputaţilor suma de 1.289.342 de lei.
 
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza