Winkler: Arta și cultura, cartea de vizită pentru susținerea României

Obiectivele UDMR sunt prezentarea României prin valorile ei, precum arta și cultura, susține Iuliu Winkler.

Adăugat: 3 Mai 2014
Ultima actualizare:3 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul Iuliu Winkler, candidat pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European din partea UDMR, afirmă că arta şi cultura pot constitui o adevărată carte de vizită pentru susţinerea României în afara graniţelor.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia vernisajului de artă fotografică a unei foste eleve a Liceului Teglas Gabor din Deva.

"Dacă vorbim despre prezentarea valorilor noastre în Europa, despre prezentarea artei, a culturii, a tradiţiilor sau a valorilor transilvane, ardelene în Europa, atunci dorinţele nu trebuie să rămână doar vorbe. Obiectivele noastre vor fi înţelese dacă vom găsi calea să ne prezentăm prin această carte de vizită a artei şi a culturii", a spus Winkler.

Echipa PSD-UNPR-PC "cea mai puternică"

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Claudia Ţapardel, le-a spus participanţilor la un miting electoral că echipa de candidaţi din care face parte este cea mai puternică şi cea mai competentă.

În opinia sa, echipa alianţei este cea care va spune Europei că România este puternică.

"Această echipă prin valoarea ei va demonstra că România este puternică în Europa. Sunt mândră de fiecare tânăr şi de fiecare om şi muncitor care lucrează în statele membre ale Uniunii Europene şi vă spun că mă voi lupta ca în Parlamentul European, muncitorii români să aibă drepturi egale cu ceilalţi muncitori", a spus Țapardel.

PNL este vigilent pentru prevenirea fraudării alegerilor

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat la Timişoara, că PNL va fi extrem de vigilent la alegerile europarlamentare pentru a preveni fraudarea scrutinului din 25 mai.

El a afirmat că PNL îşi pregăteşte oamenii din teritoriu pentru a lua măsuri în cazul în care nu se respectă prevederile legale.

"Pregătirea lor, punerea lor la curent cu toate mijloacele de fraudă pe care le-am întâlnit din partea celor de la PSD şi de la PD, pentru că şi PSD-ul şi PD-ul întotdeauna şi-au instruit oamenii să fie iuţi de mână şi să încerce să câştige voturi nemeritate prin diferite metode, vom sesiza atât poliţia, cât şi Parchetul privitor la orice fel de infracţiune pe care o vom constata pe parcursul campaniei electorale", a spus Orban.

Obiectivul PDL, atragerea fondurilor europene

Candidatul PDL la alegerile europarlamentare, Daniel Buda, a declarat la Zalău că una din direcţiile strategiei democrat-liberale vizează atragerea de fonduri europene, totul în cadrul unui proces care urmăreşte mai ales înfiinţarea de locuri de muncă.

"Atragerea fondurilor europene va fi pentru noi o preocupare în primul rând în ceea ce înseamnă fluidizarea absorbţiei fondurilor europene. Am văzut cum guvernul Ponta a ratat şi ceea ce a însemnat această creare a locurilor de muncă, iar România în momentul de faţă se confruntă serios cu această problemă a locurilor de muncă",  spus Buda.

Candidații Forței Civice, susținuți de personalități

Forţa Civică este singurul partid din România care a făcut publice criteriile pe care trebuie să le îndeplinească toţi candidaţii la alegerile europarlamentare, a declarat la Oradea liderul Mihai Răzvan Ungureanu.

De aceea, afirmă el, candidaţii acestei formaţiuni politice se bucură de susţinerea publică a unor personalităţi.

"Îi mulţumesc domnului profesor Andrei Pleşu pentru susţinerea publică a listei Partidului Forţa Civică. Domnia sa recomandă votul oamenilor de bun simţ, cinstiţi şi muncitori, oamenii care doresc să fie reprezentanţi cum se cuvine la Bruxelles pentru lista Partidului Forţa Civică şi dând în felul acesta încredere alegerii pe care a făcut-o", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Agenda zilei

Candidaţii PDL, însoţiţi de preşedintele partidului, Vasile Blaga au început un turneu electoral în judeţul Argeş.

Sunt programate întâlniri cu alegătorii din Piteşti, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel.

După amiază, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, va participa alături de candidatul Monica Macovei la zilele comunei Odoreu.

Cei doi vor discuta şi cu locuitorii din Botiz, judeţul Satu-Mare.

După cum transmit corespondenţii RRA, acţiuni electorale vor avea şi candidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC.

Aceştia se vor afla sâmbătă în judeţele Gorj şi Dolj.

Ei vor fi susţinuţi de preşedintele PSD, Victor Ponta.

La această oră, candidatul independent Mircea Diaconu dă startul campaniei electorale în Piaţa Victoriei.

El va face ocolul României în 22 de zile.

Prima oprire, Piaţa Sfatului din Braşov.

După amiază, la Constanţa, candidatul PNL, Ramona Mănescu va susţine o conferinţă de presă.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza