Votul pentru şefia SIE poate fi "începutul sfârşitului"?

Conducerea Parlamentului urmează să stabilească, azi, calendarul audierii şi validării lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Serviciului de Informaţii Externe.

Adăugat: 28 Iunie 2015
Ultima actualizare:29 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Senatorul liberal are susţinerea PNL şi UDMR.

Social-democraţii nu sunt de acord cu această nominalizare pe care o consideră ilegală.

Conducerea PSD se va reuni astăzi pentru a lua o decizie în privinţa votului, în contextul în care partenerul de guvernare, UNPR, a anunţat că susţine propunerea.

Este aşteptată şi o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care să se discute concret despre poziţia pe care partidele membre o vor adopta la momentul votului.

Social-democraţii îi au de partea lor doar pe parlamentarii de la ALD, Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor.

Premilerul Victor Ponta a declarat că partidele aflate la putere sunt doar partenere şi că are încredere în formaţiunea condusă de Gabriel Oprea. 

"UNPR-ul, Gabi Oprea în mod special, după ce am format guvernul în mai 2012 şi până azi inclusiv au fost aliaţi la guvernare absolut corecţi şi fără nici un fel de ezitare în ceea ce a ţinut de guvernare şi sunt convins că o vor face şi în continuare. Nu întâmplător am încredere cât sunt plecat din ţară să-mi ţină locul Gabi Oprea. Deci asta înseamnă un nivel foarte mare de încredere", a spus Victor Ponta. 

Premierul Victor Ponta a mai anunţat că în cel mult două săptămâni va reveni în ţară din Turcia unde se recuperează după o intervenţie chirurgicală.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, sâmbătă la Piatra Neamţ, că se conturează o nouă majoritate, având în vedere că UNPR va vota nominalizarea lui Ungureanu la SIE.

De asemenea, Blaga a mai spus că în acest moment "PSD este încercuit".

"PSD este încercuit pe tema asta, care poate fi, sigur, şi baza unei majorităţi. Dar este prematur. Domnul Oprea a fost extrem de ferm: cât este Ponta premier, sprijin Guvernul", a spus Vasile Blaga:

De cealaltă parte, social-democraţii îşi reafirmă opoziţia faţă de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, iar pentru respingerea acestuia în Parlament ei par să-i aibă alături numai de senatorii şi deputaţii de la noul ALDE.

Deşi nemulţumiţi de sprijinul pe care UNPR l-a exprimat faţă de validarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, PSD speră totuşi ca toţi membrii coaliţiei de guvernare să voteze la fel în Parlament.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea afirma, tot sâmbătă, la o conferinţă de presă ţinută în judeţul Argeş, că votul care va urma in cazul nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE poate fi "începutul sfârşitului".

"Dacă UNPR îl va vota pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu, este decizia dumnealor. Nu ştiu dacă va fi începutul sfârşitului. Eu sper că nu şi cred că nu. Dar înseamnă că intrăm într-o nouă etapă de funcţionare a unei coaliţii". a atras atenţia Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că în câteva zile Victor Ponta se va întoarce în ţară, şi atunci mai multe lucruri se vor clarifica.

Între timp, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că a început strângerea de semnături pentru demiterea premierului.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Iunie 2015
Ultima actualizare:
29 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza