Vot final la proiectul privind conversia creditelor

Iniţiativa legislativă privind conversia creditelor la cursul din momentul acordării este programată astăzi pentru vot final în Camera Deputaţilor.

Adăugat: 11 Octombrie 2016
Ultima actualizare:11 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dezbaterile şi votul proiectelor legislative aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pot fi urmarite LIVE VIDEO pe site-ul politicaromaneasca.ro

Dezbaterile se reiau de la ora 14.30.

Potrivit unor amendamente aprobate în comisii, clienţii vor putea apela la protecţia oferită de acest act normativ doar dacă îndeplinesc două condiţii.

Tot pe ordinea de zi de astăzi pentru vot final este şi modificarea Legii antifumat. 

Persoanele fizice vor putea cere conversia în lei la cursul istoric a creditelor contractate în franci elveţieni doar dacă au un grad de îndatorare mai mare de 50%, potrivit deciziilor Comisiilor juridică şi de buget-finanţe.

Totodată, membrii comisiilor parlamentare de specialitate au votat şi un plafon de 250.000 de franci elveţieni pentru care se poate face această conversie, valoarea fiind calculată la momentul realizării împrumutului.

Votul final cu valoare decizională asupra proiectului de lege va fi dat astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

Tot deputaţii vor avea astăzi ultimul cuvânt şi asupra unor amendamente propuse de senatori prin care Legea antifumat devine mai permisivă în sensul acceptării folosirii ţigărilor în spaţii complet izolate şi inscripţionate special pentru acestă destinaţie.

În comisii, deputaţii au respins aceste propuneri.

A fost aprobată în schimb directiva europeană prin care este interzisă folosirea ţigărilor aromate, iar din 2019, a ţigărilor mentolate. 

Tot la Camera Deputaţilor va fi dezbătută şi votată astăzi cea de-a doua moţiune simplă pe justiţie îndreptată împotriva ministrului Raluca Prună.

Documentul este semnat de PSD şi cere demisia ministrului justiţiei pentru o serie de afirmaţii făcute săptămâna trecută în plenul CSM, când a susţinut că a minţit la CEDO despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.

Prima moţiune ce o viza pe Raluca Prună a fost iniţiată de ALDE şi a fost respinsă prin vot în aprilie.

Site-ul politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza