Vlad Filat l-a felicitat pe noul primar al Chişinăului

Premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, este de părere că rezultatul obţinut de Dorin Chirtoacă în urma celui de-al doilea tur al alegerilor la primăria Chişinăului este unul "bine meritat".

Adăugat: 20 Iunie 2011
Ultima actualizare:20 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Declaraţia a fost făcută jurnaliştilor luni de către Filat la Chişinău - informează agenţia REGNUM.


"L-am susţinut pe Dorin Chirtoacă în ambele tururi de scrutin. O să profit de această ocazie şi o să-i adresez felicitări în legătură cu victoria obţinută. Este un rezultat bine meritat şi de către locuitorii capitalei Chişinău", a adăugat premierul Republicii Moldova.


Reamintim că Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal al Republicii Moldova) a câştigat un al doilea mandat la conducerea primăriei Chişinăului, obţinând 50,6 % din voturi, devânsându-l cu 1,3 procente, adică peste 3.000 de voturi, pe candidatul comunist.Contracandidatul său, Igor Dodon, din partea Partidului Comuniştilor, a fost votat de 49,4% din alegători.Important de ştiut este că anul acesta prezenţa la vot la Chişinău a fost de 59,88%, ceea ce este un adevărat record pentru capitala moldoveană la un scrutin local.În Republica Moldova, Alianţa pentru Integrare Europeană aflată la guvernare a câştigat al doilea tur al alegerilor locale în peste 350 de localităţi, în timp ce comuniştii au câştigat în 86.Primarul reales al Chişnăului a declarat, în exclusivitate, la postul nostru de radio, că anticipa de multă vreme o luptă strânsă la alegerile locale şi o victorie la limită. 


"Vorbim totuşi de un rezultat al Alianţei pentru Integrare Europeană la nivelul întregii republici. Comuniştii, faţă de anul 2009, au pierdut în total 15 procente şi cu fiecare alegere care se desfăşoară în Moldova pierd. În acelaşi timp, o parte a electoratului devine foarte mobilizat şi foarte agresiv, aş spune chiar. Rămâne să discutăm cu ei, să comunicăm în aşa fel încât să-i facem să înţeleagă altfel lucrurile pe care le rezolvăm în capitala Republicii Moldova", a spus noul primar liberal.Comuniştii nu recunosc victoria lui Dorin ChirtoacăCandidatul comuniştilor la funcţia de primar de Chişinău, Igor Dodon, nu îşi recunoaşte înfrângerea, mai ales că diferenţa este de un singur procent.El a declarat că, în cadrul scrutinului, au fost comise multiple încălcări ale legii şi fraude. "Noi nu recunoaştem înfrângerea în turul doi al scrutinului electoral. Vreau să mă adresez tuturor celor care ne-au susţinut. Eu vă promit că noi vom utiliza toate căile legale pentru a apăra votul dumneavoastră şi acest lucru va fi vizibil pe parcursul cred că următoarelor ore şi zile", a susţinut Igor Dodon.Potrivit corespondentului RRa în Republica Moldova, observatorii la scrutinul de duminică au sesizat încălcări minore în procesul de votare, care însă nu sunt de natură să influenţeze rezultatele alegerilor.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Lina Grâu
Adăugat:
20 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza