Vizita lui Putin în Crimeea, criticată de UE şi SUA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a participat, vineri la Sevastopol, în Crimeea, la parada prilejuită cu ocazia Zilei Victoriei.

Adăugat: 10 Mai 2014
Ultima actualizare:10 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vadimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse
trimite pe mail

Preşedintele rus, Vladimir Putin a cerut , în discursul rostit cu acest prilej, statelor să respecte dreptul cetăţenilor ruşi la autodeterminare.

Liderul de la Kremlin le-a mulţumit locuitorilor din peninsula Crimeea şi celor din oraşul Sevastopol că de-a lungul anilor au purtat dragostea lor faţă de Rusia.

"Respectăm faptul că de-a lungul anilor şi de-a lungul multor generaţii aţi purtat dragostea pentru Patrie, dar şi Patria-mamă v-a deschis larg braţele şi v-a primit în casa ei ca pe fiii şi fiicele sale", a declarat preşedintele rus,

Vladimir Putin, în mesajul adresat locuitorilor oraşului Sevastopol, în timpul unui spectacol susţinut de 9 Mai, Ziua Victoriei. Vladimir Putin a mai declarat:

"Respectăm toate statele şi toate popoarele, le respectăm drepturile legale şi interesele acestora, dar cerem ca toţi să ne trateze şi pe noi la fel, inclusiv atunci când este vorba desroe restabilirea adevărului istoric şi despre dreptul la autodeterminare".

Discursul preşedintelui rus a fost întrerupt de cei prezenţi la eveniment cu strigătele "Rusia!" şi "Vă mulţumim!", iar camerele de luat vederi au înregistrat feţele cetăţenilor care plângeau de bucurie.

Reacţii internaţionale la vizita lui Putin în Crimeea

Vizita lui Vladimir Putin în Crimeea a fost catalogată drept o încălcare flagrantă a suveranităţii Ucrainei de către Ministerul de Externe de la Kiev.

Departamentul american de Stat a calificat prezenţa liderului rus în peninsulă drept inutilă şi provocatoare.

La Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a spus că această zi importantă în istorie nu ar fi trebuit folosită pentru a da vizibilitate anexării ilegale a peninsulei Crimeea la Rusia.

La Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat regretul profund faţă de organizarea de către Federaţia Rusă a unei parade militare pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea, parte integrantă a Ucrainei suverane şi independente.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza