Viorica Dăncilă este oficial candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

Viorica Dăncilă este oficial, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din toamna.

Adăugat: 25 August 2019
Ultima actualizare:25 August 2019

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă. Sursa: facebook.com/psdbiroupresa/
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a fost desemnată oficial candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

La Congresul extraordinar de ieri, votul a fost unanim.

A vorbit în faţa delegaţilor locali şi preşedintele socialiştilor europeni.

I-au mai fost alături soţul ei, secretarul general şi preşedintele executiv al partidului.

Viorica Dăncilă s-a arătat convinsă că va deveni prima femeie preşedinte al României.

Viorica Dăncilă a spus că este şi va rămâne mereu alături de oameni, pentru că aceasta este menirea oricărui politician şi a adăugat că se va lupta pentru ca România să fie o ţară sigură şi demnă în Uniunea Europeană.

Viorica Dăncilă: Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vulnerabilităţii sistemului. Viziunea mea este aceea a unei Românii în care siguranţa primează şi legea este înăsprită pentru orice act care pune în pericol vieţile oamenilor. Vreau educaţie şi sănătate pentru fiecare român. Reformele în sistemele de sănătate şi învăţământ trebuie susţinute.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, prezent la Congresul Extraordinar al PSD, şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura Vioricăi Dăncilă la preşedinţia României şi a precizat că aceasta şi-a asumat conducerea partidului într-un moment dificil.

El i-a îndemnat pe social-democraţi să se preocupe în continuare de bunăstarea cetăţenilor.

Serghei Stanişev: Fiţi ceea ce sunteţi! Fiţi cu adevărat social-democraţi! Fiţi în continuare preocupaţi de viaţa, de îngrijorările, de lupta contra inegalităţilor, de lupta pentru standarde mai bune, pentru investiţii în educaţie şi în sectorul medical şi veţi reuşi!

La rândul său, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că partidul este gata să dea României prima femeie preşedinte, un lider ferm, dar empatic şi neconflictual.

Un discurs a susţinut şi preşedintele executiv Eugen Teodorovici, care a spus că PSD trebuie să demonstreze la aceste alegeri că poate să repare greşeli şi să recâştige încrederea românilor.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 August 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza