Videoconferință cu prefecții din zonele afectate de ploi

Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pe râurile din Galaţi; este cod portocaliu pe apele din Moldova, Vrancea şi Dobrogea, iar cod galben de-a lungul Arcului Carpatic.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La ora 16.00 este programată să înceapă la sediul Ministerului de Interne o videoconferinţă cu prefecţii din zonele afectate de ploi.

Este cod portocaliu de ploi abundente încă 2 ore în 8 judeţe din Moldava şi cod galben pentru acelaşi fenomen în judeţele aflate de-a lungul Arcului Carpatic, plus Buzău, Brăila şi Tulcea.

Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii pe râurile din Galaţi; este cod portocaliu pe apele din Moldova, Vrancea şi Dobrogea, iar cod galben de-a lungul Arcului Carpatic.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează acum în Galaţi, unde peste 500 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor şi s-a instituit nivelul roşu de alertă. Prefectura a cerut ajutorul militarilor pentru a interveni la nevoie, iar autorităţile de la Bucureşti au dispus cu puţin timp în urmă să trimită acolo forţe speciale - spune secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Au fost trimise forţe cu motopompe de capacitate mare, de 10.000 de litri/minut, şi motopompe mai mici, de 3.000 de litri pe minut, cu Unitatea specială de intervenţie pentru situaţii de urgenţă de la Ciolpani, cu echipe de la Călăraşi şi de la Ialomiţa, care sunt pe drum şi urmează să sosească în judeţul Galaţi şi vor rămâne acolo cât este nevoie de ei. În acelaşi timp, monitorizăm situaţia şi daca va fi nevoie de completarea acestui sprijin o să-l facem, a spus Raed Arafat. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza