Videoconferinţă cu prefecţii din judeţele aflate sub avertizări meteo

Autorităţile s-au mobilizat pentru ca acest episod de vreme rea să afecteze cât mai puţin populaţia.

Adăugat: 18 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Videoconferinta la MAI
trimite pe mail

La Ministerul Afacerilor Interne a avut loc, în această dimineaţă, o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele aflate sub avertizări meteo, la care a participat şi premierul interimar Mihai Fifor.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat că în cursul nopţii trecute mii de angajaţi ai instituţiei au acţionat în teren şi a solicitat şefilor de poliţie judeţene să suplimenteze echipajele.

"Tocmai pentru a evita genul de situaţii în care participanţi la traficanţi se aventurează atunci când condiţiile sunt cele pe care le cunoaştem cu toţii. Recomandarea pe care trebuie să o transmiteţi în permanenţă cetăţenilor este că sunteţi în stradă, sunteţi pe teren, pregătiţi să interveniţi ori de câte ori este nevoie", a spus Carmen Dan.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că aproape 2.400 de pompieri cu peste 1.000 de utilaje intervin în judeţele atenţionate cu cod portocaliu de vreme rea şi a cerut prefecţilor să apeleze şi la intervenţia pe cale aeriană dacă sunt cazuri medicale în zone greu accesibile.

"Dacă se poate rezolva problema pe cale aeriană, vă rog apelaţi la elicopter şi nu aşteptaţi, ca să nu intrăm în noapte. Ziua este scurtă, elicopterele vor putea să lucreze pe lumina zilei. Acolo unde bazele aeriene anunţă că se poate interveni, atunci consultaţi-vă cu ei dacă sunt cazuri la distanţă şi în zone greu accesibile", a spus Raed Arafat.

Şi Ministerul Apărării a anunţat că este pregătit să intervină cu 5.000 de militari şi peste 800 de mijloace tehnice, dacă va fi necesar.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza