VIDEO Vor exista medicamente "la preţuri corecte"

Premierul Emil Boc a declarat, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, că Guvernul analizează problema arieratelor din sănătate şi a dat asigurări că preţurile la medicamete vor fi corecte.

Adăugat: 22 Iulie 2011
Ultima actualizare:22 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul ministru a declarat, la Radio România Actualităţi, că plata arieratelor din sănătate este un obiectiv al Guvernului.

 


El a spus că Executivul  vrea să împiedice acumularea de datorii în domeniul sănătăţii, dar şi a unor proceduri care generează datorii în sectorul medical.În acest moment, Guvernul discută cu Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate o strategie privind preţul la medicamente şi procedurile de achiziţii din domeniul sanitar.


"Medicamente  vor exista, doar că la preţuri corecte şi transparente", a subliniat premierul.Restructurarea companiilor de stat, obiectiv imediat al Guvernului

 

Obiectivul central al Guvernului şi unul dintre obiectivele acordului cu Fondul Monetar Internaţional este cel legat de restructurarea companiilor de stat, afirmă premierul.


El susţine că  orice companie de stat ineficientă e întreţinută din bani publici, iar obiectivul Guvernului este ca românii să nu mai plătească din buzunar iefneficienţa unor companii de stat.


Referitor la cifrele vehiculate în discuţiile cu FMI privind disponibilizarea a 7000 de angajaţi din companiile de stat, premierul a spus că Guvernul nu porneşte de la o cifră a disponibilizărilor.

 


El a explicat că programul de disponibilizări se va face pe baza unor analize, de către ministerul de resort.
 

 

"Nu pornim de la o cifră predeterminată (n.r. a disponibilizărilor), trebuie restructurate companiile de stat, astfel încât să devină eficiente, să nu mai cheltuiască bani din taxe şi impozite plătite de cetăţeni", a precizat premierul.Emil Boc afirmă că fiecare caz de restructurare a companiilor de stat se discută cu specialiştii Fondului.
 

"Scopul fundamental  al restructurării este să meargă pe pozitiv, nu pe minus, aceste companii, iar principalul  obiectiv  este  să curmăm răul", a afirmat premierul.


Emil Boc a anunţat că Ministerul Justiţiei lucrează în prezent la un proiect de lege privind guvernarea   corporatistă. Uniunea Social Liberală  "mimează  lupta anticorupţie"Primul ministru susţine că dacă Uniunea Social Liberală doreşe confiscarea averilor ilicite trebuie să-şi retragă propriul proiect pe această temă şi să susţină proiectul Guvernului.
 

Emil Boc este de părere că proiectul USL nu permite confiscarea averilor pentru fapte de corupţie şi că opoziţia a vrut doar "să mimeze o luptă anticorupţie".


"Le solicit (n.r. USL)  să nu mai bulverseze opinia publică pe proiectul opoziţiei sau al Guvernului, haideţi să vedem care răspunde aşteptărilor", a spus premierul.


El adaugă că, dacă opoziţia este de bună credinţă, ar trebui  să meargă pe mâna Guvernului, în privinţa proiectului de lege privind confiscarea averilor ilicite.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza