VIDEO Mihai Tudose: Creșterea economică de 5,8% este cea mai mare din UE

Premierul Mihai Tudose a prezentat în Parlament, situația economică a țării, la solicitarea PNL.

Adăugat: 4 Septembrie 2017
Ultima actualizare:4 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose a afirmat, în Parlament, că, de fiecare dată când PSD a fost la guvernare, a adus "bunăstare şi o economie solidă".

Potrivit lui Tudose,  creşterea economică de 5,8% înregistrată de ţara noastră este cea mai mare din UE. 

"Mulțumesc colegilor din PNL pentru oportunitatea acestei dezbateri, o spun cu sinceritate De fiecare dată când PSD a guvernat, a avut guvernare solidă. O spun cifrele de la organismele internaționale: creșterea economică de 5,8% e cea mai mare din UE. E cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale Ne cerem scuze că vom depași creșterea economică prognozată pentru acest an", a precizat Mihai Tudose.

El a mai declarat că investițiile sunt mai mari decât în primul trimestru și față de anul trecut, cșștigul salarial mediu net din economie a crescut cu 15% față de aceeași perioadă din 2016, iar pensia medie de asigurari de stat s-a majorat.

VIDEO Discursul premierului în Parlament. Sursa: Guvernul României

Liberalii au criticat modul în care guvernul a gestionat economia și decizii precum creșterea accizei la carburanți sau plata TVA în conturi separate, așa numita "TVA split".

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a subliniat că în infrastructură nu există investiții, iar autostrăzile prevăzute în programul de guvernare lipsesc.

"Vreți să vă acoperiți lipsa de competență cu banii celor din mediul privat și chiar cu banii celor angajați în sistemul public căroara le-ați crescut salariile pentru a lua înapoi prin contribuții. Realitatea a confirmat că mult promovatul program economic al PSD nu a fost altceva decât o gogoașă electorală. Situația economică, așa cum reiese din datele fiscal-bugetare, este una ieșită din parametrii normali", a spus Raluca Turcan.

În discursurile care au urmat, reprezentanții USR au arătat că avem o slabă absorbție a fondurilor europene și și-au exprimat nelămurirea de ce sunt necesare noi taxe dacă lucrurile merg atât de bine în economie.

Parlamentarii PMP au susținut la rândul lor că pentru încadrarea în deficitul bugetar guvernul va sacrifica o serie de măsuri din programul de guvernare, iar UDMR a cerut executivului să respecte prevederile privind predictibilitatea legislației fiscale, transmite redactorul RRA, Angela Matei.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza