VIDEO Grindeanu: Salariile sub 4000 de lei din sistemul bugetar s-ar putea dubla

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat astăzi la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", că salariile angajaţilor din sistemul bugetar sub 4 .000 de lei s-ar putea dubla, însă acest lucru se va întâmpla în trei patru- ani de zile.

Adăugat: 7 Martie 2017
Ultima actualizare:7 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu, în studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Guvernul României vrea ca până la finalul trimestrului al doilea să fie gata Legea salarizării unice.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat astăzi la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi" că salariile angajaţilor din sistemul bugetar sub 4 .000  de lei s-ar putea dubla, însă acest lucru se va întâmpla în trei patru- ani de zile, iar efortul bugetar va fi de 32 de miliarde de lei .

Este nevoie, a mai spus şeful Guvernului, ca responsabilitatea pe care o au bugetarii să se vadă în nivelul lor de salarizare, dar totul depinde performanţele economiei româneşti.

"Mi-aş dori să triplăm, dacă se poate şi dacă am avea resurse să facem lucrul ăsta, dar tot timpul trebuie să fim atenţi în a păstra acest echilibru între ceea ce înseamnă creştere economică, pe care noi am avut-o în ultimii ani, şi care trebuie să se simtă inclusiv în buzunarele fiecărui român, să se reflecte prin salarii, prin pensii mai mari, prin tot ceea ce înseamnă venituri mai mari, dar aceste lucruri trebuie să fie în strânsă legătură cu economia şi cu dorinţa de a avea an de an creştere economică sustenabilă", a spus Grindeanu.

VIDEO Premierul Sorin Grindeanu, la Radio România Actualităţi. Emisiunea integrală.

Guvernul nu susţine amendamentele lui Şerban Nicolae

Tot în emisiunea "Probleme la zi",  premierul Grindeanu a precizat că Guvernul nu susţine amendamentele formulate de senatorul PSD, Şerban Nicolae la proiectul graţierii, potrivit cărora ar urma să se bucure de clemenţă inclusiv cei care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie.

Liderul Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea a declarat şi el astăzi că nu susţine graţierea pentru infracţiunile de corupţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza