Victor Ponta trage un semnal de alarmă în privinţa politizării Poliţiei

Liderul PSD susţine că efectul politizării Poliţiei duce la tragedii, acum ar fi recentul incident de la un coafor din Bucureşti, în care un bărbat a împuşcat mortal două femei.

Adăugat: 9 Martie 2012
Ultima actualizare:9 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta i-a trimis o scrisoare premierului Mihai Răzvan Ungureanu în care atrage atenţia asupra politizării numirilor din administraţie şi dă ca exemplu situaţia de la Poliţia Română.

Liderul social-democrat precizează că efectul politizării duce la drame şi tragedii, cum a fost cea de la Bucureşti,   pentru că eficienţa Poliţiei scade atunci când în funcţii executive sunt numiţi oameni pe criterii politice şi nu pe criterii de competenţă.

"Cel mai recent caz, apărut în contextul şocantului caz de împuşcături în plină stradă la un coafor din Bucureşti, se referă la numirile din Poliţia Română, care suferă de acelaşi păcat al politizării. Chiar în aceste zile, Liviu Popa, şeful Politiei Române, a reclamat faptul că numirile în poliţie sunt politice şi a anunţat că a prezentat concluziile sale cu privire la Poliţia Capitalei încă din ianuarie", susţine Ponta în  scrisoarea deschisă. 

Ponta solicită verificarea numirilor politice şi blocarea politizării în perioada următoare.

"Sunt necesare verificări cu privire la modul în care s-au facut numiri politice în trecut, precum şi garanţii cu privire la blocarea politizării pentru perioada care urmează, cu atât mai mult cu cât vorbim de un an electoral. Poliţia Română este o instituţie respectabilă, în care activează foarte mulţi profesionişti de înalta calitate şi a cărei credibilitate trebuie protejată", mai precizează Victor Ponta în document.  

Totodată, Victor Ponta consideră că trebuie demarate anchete şi la nivelul sistemului vamal, pentru eliminarea oricăror suspiciuni de corupţie.

"Sunt mult prea multe zone neclare atât în ceea ce priveşte activitatea şefului ANAF, care are o legatură directă (conform mai multor surse publice) cu fenomenele de corupţie din vămi, cât şi în ce priveşte activitatea sindicală din vămi", susţine Ponta.

Liderul social-democrat aşteaptă din partea premierului un răspuns  la aceste probleme, care necesită clarificări şi măsuri urgente, se mai arată în scrisoarea semnată de Victor Ponta.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza