Victor Ponta, pus sub control judiciar

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA.

Adăugat: 6 Septembrie 2016
Ultima actualizare:6 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, fost premier
trimite pe mail

Fostul premier şi fost lider PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un nou dosar de corupţie, în care este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

Procurorii DNA îl acuză pe Victor Ponta că ar fi cerut şi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri care voia să candideze într-un colegiu din Prahova la alegerile parlamentare din 2012.

Banii ar fi fost folosiţi într-o acţiune a PSD - se precizează într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", se arată în ordonanța procurorilor DNA.

VEZI COMUNICATUL DNA

Victor Ponta a fost audiat azi la DNA Ploieşti, unde nu a făcut declaraţii.

În acelaşi dosar, au fost citaţi deputatul Sebastian Ghiţă, cunoscut drept un apropiat al fostului premier, precum şi Sorin Chirilă, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă, cei doi fiind suspectaţi de spălare de bani, conform unor surse judiciare.

Este al doilea dosar în care fostul premier este suspectat de corupţie, după Rovinari-Turceni, dosar aflat în faza de judecată.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza