Victor Ponta, președintele PSD

"Dacă vor fi parlamentari ai Puterii care vor în al doisprezecelea ceas să-şi salveze obrazul faţă de proprii alegători, se vor ridica în picioare şi vor umbla conform pildei biblice, către urne".

Adăugat: 17 Aprilie 2012
Ultima actualizare:17 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat marţi că moţiunea de cenzură pe care USL o va depune împotriva Guvernului Ungureanu va fi semnată de un număr minim de parlamentari, respectiv 116, astfel încât Opoziţia să mai poată iniţia un astfel de demers după alegerile locale.

Întrebat pe câte voturi se bazează Opoziţia din partea Puterii la moţiunea de cenzură, Ponta a răspus: "Pe niciunul. Ne bazăm pe voturile noastre ale tuturor parlamentarilor USL".

El a susţinut că USL nu a negociat şi nu a discutat cu nimeni altcineva, susţinând că doi parlamentari ai Puterii au semnat moţiunea de cenzură.

"Dacă vor fi parlamentari ai Puterii care vor în al doisprezecelea ceas să-şi salveze obrazul faţă proprii alegători, nu faţă de noi, se vor ridica în picioare şi vor umbla conform pildei biblice, către urne. Dl Ungureanu va fi la fel de curajos ca şi dl Boc, adică le va cere parlamentarilor să stea în bănci. Are o mare încredere în el şi un nou mod de a face politică este să nu-i laşi pe parlamentari să nu voteze. O să vedem cine ascultă de dl Ungureanu şi stă în bancă şi cine are curaj să se ridice", a afirmat preşedintele PSD.

El a arătat că USL are 216 parlamentari şi că nu are cele 231 de voturi cerute de Legea fundamentală pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată.

"Dacă vor fi 15 parlamentari ai Puterii care pot să reînveţe mersul biped vom avea surprize, dar noi nu ne bazăm pe aşa ceva", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a anunţat că USL depune miercuri moţiunea de cenzură la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

PDL a anunțat că parlamentarii Puterii vor asigura cvorumul de lucru în ședința în care se va vota moțiunea de cenzură, dar nu vor vota.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza