Victor Ponta, premierul României

"Eu am văzut pe cei de la PNL-PDL au transferat foarte mulţi primari şi consilieri. Nu înţeleg de ce în Parlament spun că sunt contra şi în teritoriu folosesc această lege".

Adăugat: 17 Septembrie 2014
Ultima actualizare:17 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a spus că OUG 55/2014 care le permite aleşilor locali să îşi schimbe partidul nu a fost adoptată pentru că mai mulţi deputaţi din majoritatea parlamentară au fost absenţi, iar cei de la UDMR au spus că nu votează.

"Au fost 195 de voturi pentru, 110 împotrivă, mai trebuiau încă 8 colegi. De la UDMR au spus foarte clar că nu votează şi au lipsit din deputaţi. Se va discuta la Senat, eu mă bucur foarte mult că trece deja de Parlament pentru că în felul ăsta se închide discuţia despre ordonanţă. Când este lege, atunci poate fi atacată şi la Curtea Constituţională", a precizat Ponta.

El a adăugat că nu poate să cenzureze activitatea parlamentarilor şi că nu este supărat pe colegii care au lipsit.

"Eu am văzut că cei de la PNL şi PDL au transferat foarte mulţi primari şi consilieri, la Timiş, la Hunedoara, nu înţeleg de fapt de ce în Parlament spun că sunt contra şi în teritoriu folosesc aceste alegeri. Trebuie să recunoaşteţi că e un gen de ipocrizie care nu cred că ţine decât la cei foarte neinformaţi", a arătat premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că aleşii locali care au trecut la alte partide nu îşi pierd mandatele chiar dacă ordonanţa 55/2014 care le permite acest lucru nu a fost adoptată în plenul Camerei Deputaţilor.

"Nu se întâmplă nimic niciodată nici când o lege este respinsă, nici când o lege... Eu cred că nu îşi pierde nimeni absolut niciun mandat, nici cei care au trecut la PNL- PDL, care îi vedeţi că au trecut, evident că nu îşi pierde absolut nimeni niciun mandat", a spus Ponta la Camera Deputaţilor.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
17 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza