Victor Ponta: Guvernul nu mai plăteşte asistenţa medicală de anul viitor

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a declarat că anul viitor o parte dintre serviciile medicale nu vor mai primi bani de la stat.

Adăugat: 26 Septembrie 2011
Ultima actualizare:26 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta spune că măsura referitoare la renunţarea acoperirii serviciilor de sănătate considerate neesenţiale s-ar afla în noua scrisoare de intenţie încheiată de Guvern cu FMI şi că nu au fost, deocamdată, date publicităţii, pentru că Executivul nu are curajulul să şi le asume. 

"Alături de ceea ce ştim deja vizavi de eliminarea subvenţiilor la încălzire, la anul românii, dacă nu îngheaţă în case în această iarnă, la anul vor merge la spital degeaba, pentru că guvernul nu mai plăteşte asistenţa medicală, trebuie să găsim o soluţie, prin moţiune de cenzură, prin orice altă soluţie a opoziţie, ca să oprim aplicarea acestor măsuri de genocid social, pe care, repet, guvernul le ia fără a se consulta cu nimeni, nici cu Parlamentul, nici cu opoziţia, pur şi simplu le transmite către FMI, fără o consultare publică", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a precizat că noua decizie a fost luată pe ascuns şi că partidul pe care îl conduce va "monitoriza aceste obligaţii" asumate de actuala guvernare.

"Vom încerca să monitorizăm aceste obligaţii asumate în mod absolut anormal şi greşit de către Guvern. Faptul că Guvernul Boc continuă să îşi asume obligaţia de a lovi în acest sistem de sănătate, alături de sistemul de educaţie şi de siguranţă personală, lovind în poliţie, sunt cele trei grave pericole pe care Guvernul Boc le pregăteşte pentru anul viitor", a spus Ponta.

El a adăugat că USL va căuta o soluţie de a se opune acestor decizii prin orice mijloace, inclusiv moţiunea de cenzură, pentru a opri "aplicarea acestor măsuri de genocid social, pe care Guvernul le ia fără a se consulta cu Parlamentul, ci pur şi simplu le transmite către FMI", a spus liderul PSD.

 Autor:
Constanţa Comănici
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
26 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza