Victor Ponta, chemat ca martor în dosarul în care e judecat Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta va fi chemat ca martor în dosarului Referendumului, în care este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vicepremierul Liviu Dragnea, colegul de partid al şefului guvernului.

Adăugat: 20 Februarie 2015
Ultima actualizare:20 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liderii PSD: Victor Ponta şi Liviu Dragnea
trimite pe mail

Avocaţii lui Liviu Dragnea sunt cei care au cerut audierea lui Ponta în instanţă, după ce în faza de urmărire penală premierul a cerut să fie audiat de procurori, însă aceştia au refuzat, ne-a transmis reporterul RRA.

Amintim că în data de 5 februarie, premierul Victor Ponta a afirmat  că se va prezenta pentru a fi audiat în dosarul Referendumului, dacă i se va solicita acest lucru.

În context, Ponta a amintit că el însuşi a cerut DNA să fie audiat când dosarul era în faza de urmărire penală, însă cererea sa a fost respinsă.

"Normal (că mă voi prezenta - n.r.). Am cerut eu la DNA (audierea - nr.) în faza de urmărire penală şi mi-au respins", a precizat prim-ministrul Victor Ponta, pentru Agerpres.

Procesul lui Liviu Dragnea se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din noiembrie 2013.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii au respins atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală.

Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente.

Procurorii spun că vicepremierul, în calitate de secretar general al PSD, a coordonat un mecanism complex pentru a frauda rezultatele privind participarea la vot la referendumul de demitere a preşedintelui României.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diiana Surdu
Adăugat:
20 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza