Victor Ponta: Ar fi bine să fie organizate alegeri anticipate

Liderul PSD susţine că oamenii sunt foarte nemulţumiţi de actualii parlamentari, care nu mai au legătură cu cei care i-au votat.

Adăugat: 4 Septembrie 2010
Ultima actualizare:4 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat sâmbătă că "ar fi bine" să se organizeze alegeri anticipate pentru ca oamenii să decidă cine trebuie să-i conducă, în condiţiile în care deciziile se iau în prezent de către parlamentari "care au din ce în ce mai puţin legătură cu cei care i-au votat".


Prezent, sâmbătă, la Ploieşti, Victor Ponta a afirmat, răspunzând unei întrebări legate de oportunitatea organizării de alegeri anticipate, că "ar fi bine pentru că oamenii sunt foarte nemulţumiţi şi ar trebuie să decidă ei cine trebuie să-i conducă", transmite corespondentul MEDIAFAX.


"Deocamdată, decid nişte oameni în Parlament care au din ce în ce mai puţină legătură cu cei care i-au votat" a adăugat preşedintele PSD.


Întrebat ce şanse are PSD să răstoarne Guvernul printr-o moţiune de cenzură, Victor Ponta a spus că, dacă partidul pe care-l conduce reuşeşte să convingă "încă opt, nouă parlamentari că au de ales între partid şi cei care i-au trimis în Parlament, să-i aleagă pe cei care i-au trimis în Parlament, atunci o să treacă moţiunea de cenzură", informează Mediafax.


Întrebat dacă social-democraţii au început deja să acţioneze în sensul de a-i convinge pe unii parlamentari să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune, Ponta a răspuns:


"Am început demult, rezultatele nu se văd decât în ziua votului, când se numără bilele dinn urnă pentru moţiunea de cenzură".Noul ministru de Finaţe, "tace inteligent"


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat drept "o prostie" remanierea ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Ponta ironizându-l pe noul ministru, Gheorghe Ialomiţianu, despre care a spus că s-a făcut remarcat prin faptul că "tace foarte inteligent" la toate discuţiile despre finanţe.


"E o prostie să schimbi ministrul de Finanţe cu o lună înainte să întocmeşti bugetul de stat şi în mijlocul negocierilor cu Fondul Monetar şi cu Comisia Europeană. Nu sunt un mare admirator al domnului Vlădescu, e totuşi un bun profesionist şi era un ministru de Finanţe care lucra la ceva în acest moment. Practic, noul ministru, pe care noi l-am remarcat cu toţii în Parlament prin faptul că tace foarte inteligent la absolut toate discuţiile despre finanţe, oricât de inteligent şi oricât de bun ar fi, cred că-i trebuie cel puţin o lună să înveţe unde îi este biroul", a afirmat preşedintele PSD, Victor Ponta, sâmbătă la Ploieşti.


Întrebat dacă crede că relaţia dintre România şi FMI ar putea fi afectată de schimbarea ministrului Finanţelor, Ponta a spus că, "probabil", această relaţie va fi una "şi mai proastă decât până acum", pentru că delegaţia FMI se obişnuise cu fostul ministru.


"Mă interesează mai puţin oamenii care gestionează acest lucru, ceea ce e important e decizia politică şi aici noi trebuie să ne opunem categoric ca soluţia pentru România să fie să mai luăm iarăşi credite pe care să le plătim Dumnezeu ştie când şi cine", a mai spus Ponta.


Preşedintele PSD a participat, sâmbătă, la inaugurarea principalei ieşiri din Ploieşti către Bucureşti, podul care face legătura între municipiul Ploieşti şi localitatea prahoveană Tătărani, construcţie care a fost reabilitată şi lărgită de la două la patru benzi de cirulaţie. Ponta a răspuns astfel invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova şi a venit la Ploieşti însoţit de preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza