Vicepreşedintele Comisiei Europene: Barierele geografice digitale trebuie eliminate

Vicepreşedintele Comisiei Europene Andrus Ansip susţine că lipsa de acces a unor cetăţeni europeni la serviciile online din alte ţări este o formă de discriminare.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Andrus Ansip, vicepreşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Barierele geografice digitale trebuie eliminate, aşa cum vor fi eliminate în această vară şi tarifele de roaming, declară vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piaţa unică digitală la dialogul cu cetăţenii organizat azi la Bucureşti

Vicepreşedintele Comisiei Europene Andrus Ansip a explicat că lipsa de acces a unor cetăţeni europeni, ca românii de exemplu, la serviciile online din alte ţări este o formă de discriminare, iar barierele geografice trebuie înlăturate dacă vrem ca adevărata piaţă unică digitală europeană.

"Informaţia digitală nu poate trece graniţele în secolul XXI în UE. Avem deja o directivă privind recunoaşterea reciprocă a identităţilor digitale, dar trebuie aplicată întrutotul. Acum 20 de ani aveam multe bariere care despărţeau ţările membre, dar astăzi vedem cu fiecare zi că în loc să dispară unele dintre aceste bariere s-au înălţat, o analiză realizată la Parlamentul European arată că este nevoie de 415 miliarde de euro pe an pentru crearea unei pieţe unice digitale", a spus  Andrus Ansip.  

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat că piaţa unică digitală este un exemplu pentru nevoia unei UE mai integrată, iar România trebuie să se ţină foarte aproape de grupul de ţări care vrea consolidarea UE. 

"România va trebui să adere la diversele iniţiative de cooperare întărită asa cum a făcut cu instituţia procurorului european. Cred că foarte curând se vor lua decizii în ceea ce priveşte poltica europeană de apărare şi în acest caz, România trebuie să adere imediat la diversele iniţiative care vor fi lansate în acest domeniu", a declarat Leonard Orban.  

Consilierul prezidenţial a mai spus că prioritatea României trebuie să fie aderarea la euro printr-un efort al întregii societăţi de convergenţă cu celelalte state din zona euro chiar dacă procesul va dura mulţi ani de acum înainte.

 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza