Vasile Dîncu:România va avea un Cod administrativ

Astăzi şi mâine are loc la Palatul Parlamentului Forumul Administraţiei Publice Locale.

Adăugat: 4 Iulie 2016
Ultima actualizare:4 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vicepremierul Vasile Dîncu şi premierul Dacian Cioloş
trimite pe mail

Teme importante cum sunt regionalizarea, dezvoltarea infrastructurii sau finanţarea proiectelor locale sunt discutate în aceste zile la Bucureşti de reprezentanţi ai structurilor publice din teritoriu şi ai administraţiei centrale.

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut autorităţilor locale să pună capăt risipei şi să cheltuiască eficient banul public.

În acest mod - spunea Dacian Cioloş - comunităţile locale se alătură efortului făcut de guvern pentru o dezvoltare mai bună în plan local.

"Avem nevoie de mai multă claritate în modul în care resursele pe care le avem la dispoziţia guvernului le repartizăm la nivelul autorităţilor locale şi mai ales cum urmărim utilizarea lor eficientă şi vedem că sunt exemple, din păcate, de risipă, de incompetenţă, chiar de corupţie care duc la utilizarea ineficientă a acestor fonduri", afirma Cioloş.

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Vasile Dîncu, a pledat pentru simplificarea administraţiei locale în sprijinul cetăţenilor.

"Este în curs de elaborare Codul administrativ al României - sper că în luna octombrie să-l putem prezenta parlamentului -, prin care urmărim reducerea şi simplificarea legislaţiei, eliminarea prevederilor legale paralele sau contradictorii, îmbunătăţirea prevederilor legale actuale", a precizat vicepremierul.

Proiecte precum investiţiile în infrastructură şi împărţirea ţării pe regiuni de dezvoltare au fost discutate şi în atelierele de lucru cu participarea miniştrilor din cabinetul Cioloş.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza