Vasile Dâncu și-a lansat cartea la Caravana Gaudeamus

Fostul vicepremier, Vasile Dîncu, şi-a lansat cartea cu titlul "Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă", în cadrul Caravanei Gaudeamus Radio România.

Adăugat: 9 Aprilie 2017
Ultima actualizare:9 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Dâncu, lansare de carte la Gaudeamus. Foto: Facebook
trimite pe mail

Fostul vicepremier Vasile Dîncu şi-a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Caravana Gaudemus, cartea cu titlul "Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă", o carte - spune chiar autorul - care este un manifest pentru implicarea civică şi politică a tinerilor.

"În viziunea mea, nu numai corectitudinea politică, dar şi corectitudinea politică a creat o falsă politică, în ultimii ani. A creat nişte stereotipuri şi nişte practici politice care au însemnat în primul rând îndepărtarea politicii de oameni. Folosesc conceptul de "politically incorrect" aici, în sensul de a reveni la o politică a oamenilor. Deci a reveni la nevoile sociale, a recunoaşte sărăcia din societate, a recunoaşte ceea ce înseamnă inegalitatea, pentru că politicienii se raportează tot timpul, în ultimii ani, mai mult la cifre macro, se uită la creşterea economică în comparaţie cu alte ţări europene. În timp ce noi creştem cu 5% , şi suntem primii la creşterea în Europa, avem 40% din populaţie care sunt săraci", a spus Dâncu.

Volumul scris de Vasile Dâncu a apărut la Editura "Şcoala Ardeleană", din Cluj.

La lansare a fost prezent şi ministrul culturii, Ionuţ Vulpescu, transmite corespondentul Radio România Actualităţi, Claudiu Pădurean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza