Vasile Dâncu: Avem două variante ale legii salarizării

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat astăzi că guvernul ia în calcul două variante pentru legea salarizării bugetarilor.

Adăugat: 5 Aprilie 2016
Ultima actualizare:5 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vicepremierul Vasile Dâncu
trimite pe mail

În prima variantă acesta ar fi valabilă doar un an, urmând ca viitorul cabinet să elaboreze un proiect care să fie aplicabil pe termen lung.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu a mai spus, azi, la Palatul Parlamentului, că Guvernul are în vedere şi un proiect care să fie valabil până în 2020.

"Avem două variante ale legii salarizării, niciuna nu ţine de ce ne-am dori noi, fiecare dintre noi, premierul ne-a spus acest lucru. Şi eu mi-aş dori să avem un proiect pe patru ani, dacă se poate să avem un proiect pe un deceniu în care să gândim strategic dezvoltarea sistemului de salarizare din România odată cu fiecare fază nouă a dezvoltării ţării, dar, în funcţie de banii pe care îi avem la dispoziţie, de ceea ce ne spune Ministerul de Finanţe, trebuie să ne adaptăm. Dacă vom alege varianta legii pe un singur an, probabil că va fi numai din raţiuni care ţin de banii pe care îi avem în acest  moment, şi nu de altă opţiune'", a declarat Dâncu.

Premierul Dacian Cioloş i-a convocat la Guvern pe miniştrii responsabili de elaborarea legii salarizării bugetarilor, urmând ca mâine la şedinţa săptămânală aceasta să fie discutată într-o primă lectură.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza