Vasile Cepoi: Deblocarea posturilor în sănătate, după o evaluare FMI

Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat că vor mai fi deblocate posturi în sistemul sanitar numai după o nouă evaluare a Fondului Monetar Internaţional.

Adăugat: 9 Iulie 2012
Ultima actualizare:9 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, la Cluj-Napoca, ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, a anunţat că speră să se deblocheze circa 2.500 de posturi la nivel naţional după finalizarea calculelor privind creşterea cheltuielilor salariale cu 8 la sută.

"Am deblocat 500 de posturi după ce se finalizează calculele cu creşterea cheltuielilor salariale prin această creştere de 8% şi după ce avem o nouă evaluare a Fondului Monetar Internaţional. Vom reveni asupra acestei probleme, încercând să mai deblocăm un număr de posturi. Nevoia strict necesară, acută, dacă vreţi, este de 3.000 de posturi. Am deblocat 500. Sper să mai deblocăm 2.500".

Vasile Cepoi a explicat că problema deblocării posturilor nu ţine de Legea sănătăţii, ci de economia naţională şi de acordurile pe care le avem cu instituţiile financiare internaţionale.

"Legea sănătăţii are o perioadă minimă de implementare de doi ani, între 2013-2014. Problema deblocării posturilor nu este una care ţine de lege, ci de economia naţională şi de condiţionalităţile pe care le avem cu instituţiile financiare internaţionale. Am deblocat 500 de posturi, iar după ce se finalizează calculele cu creşterea cheltuielilor salariale de opt la sută şi după ce avem o nouă evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme încercând să mai deblocăm un anumit număr de posturi".

El a mai anunţat că sunt 45.000 de posturi vacante în sistemul de sănătate, iar 21.000 s-au vacantat după blocarea posturilor în 2009.Autor:
Radio România
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
9 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza