Vasile Blaga, copreşedintele PNL

"Mesajul meu pentru dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PNL şi UDMR pentru atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene".

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:17 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreşedintele PNL
trimite pe mail

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga i-a felicitat pe Béla Markó şi Kelemen Hunor, fostul şi actualul lider al UDMR, afirmând despre aceştia că au reprezentat cu adevărat interesele maghiarilor şi alături de care a avut o colaborare foarte bună.

Prezent astăzi, la Cluj- Napoca, unde se defăşoară pentru două zile, Congresul UDMR, Vasile Blaga a reamintit că au trecut 25 de ani de la apariţia Uniunii Democrate Maghiare din România.

"Un sfert de veac reprezintă de regulă mult pentru o viaţă de om şi foarte puţin la scară istorică. Eu cred că lansarea istoriei democraţiei româneşti, cei 25 de ani cu UDMR reprezintă foarte mult", a remarcat el.

În discursul spu, Vasile Blaga, a propus UDMR să formeze unui parteneriat pe termen lung, "de cel puţin un deceniu" pentru atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

"Mesajul meu pentru dumneavoastră, dragi colegi de la UDMR, este să lucrăm împreună, noul PNL şi UDMR, pentru atingerea acestui obiectiv care stă în faţa României în următorul deceniu, atingerea unui nivel de viaţă şi de dezvoltare care să situeze România la media Uniunii Europene.

Liderul PNL a mai afirmat că în tot acest timp UDMR "a contribuit major la conştientizarea drepturilor omului şi ale minorităţilor, la profesionalizarea politicii şi a administraţiei româneşti".

"Am mai spus-o şi o repet pentru că, din nefericire, nu foarte mulţi politicieni excelează aici. Pentru UDMR cuvântul dat este o înţelegere politică, este sfânt, nu este loc de trădare", a mai afirmat Vasile Blaga.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza