Varujan Pambuccian: Noile tehnologii ar aduce câştig României

Dezvoltarea producţiei cu ajutorul noilor tehnologii ar putea fi un atuu al României, susţine candidatul minorităţii armene.

Adăugat: 30 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Varujan Pambuccian candidează pentru un nou mandat de deputat din partea minorităţii armene din România.

El vrea să înlesnească dezvoltarea producţiei cu ajutorul noilor tehnologii.

Varujan Pambuccian precizează că România ar avea mult de câştigat prin fabricarea produselor cu ajutorul imprimantelor 3D. 

"Probabil că în zece ani, fabricaţia dominantă va fi asta: avem foarte multă cercetare care s-a transformat în brevete, în domeniul acesta. Avem două tehnologii de printrare 3D, inventate cu brevete la institutul de microtehnologii din Bucureşti. Avem Institutul de Laseri, cel mai mare din Europa, care construieşte partea activă. Din păcate, mediul de afaceri românesc nu a fost interesat de lucrul acesta", a sous Pambuccian.

Varujan Pambuccian vrea ca, în următoarea legislatură, să pună bazele unui centru de cercetare în domeniul IT.
 
"Am reuşit să fac impozitul pe salariu al programatorilor zero. De atunci a rămas zero. Anul trecut am avut o altă piedică, venită din partea Comisiei Europene. Este vorba despre PFA-urile cu normă de venit pentru programatori. Au încercat să le radă. Am venit cu PFA-urile cu normă de venit pentru programatori, dar cu norma dublă. Am reuşit să stabilizez forţa de muncă şi să trecem de la modelul de lohn la modelul de fabrică de soft", a declarat Pambuccian.
 
În mandatele anterioare Varujan Pambuccian a reuşit să anuleze impozitul pe salariile programatorilor şi să adopte legislaţia pentru IT şi Comunicaţii.


Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza