Vanghelie rămâne în arest preventiv

Curtea Supremă i-a respins contestaţia lui Vanghelie şi a menţinut decizia din 8 aprilie, prin care a fost prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare.

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:18 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, va fi cercetat în continuare în arest preventiv, a decis vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea Supremă i-a respins contestaţia lui Vanghelie şi a menţinut decizia din 8 aprilie, prin care a fost prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

"În perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susţine DNA.

Comisionul' respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) şi al unei alte persoane apropiate lor, spun procurorii.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:
18 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza