Valdis Dombrovskis: România, un partener european de încredere

România este un partener european de încredere, de care depinde cât de atractiv este proiectul comunitar - a declarat, la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis.

Adăugat: 28 Octombrie 2017
Ultima actualizare:28 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Oficialul european a atras atenţia şi în legătură cu unele politici care duc la devieri bugetare sau la un sistem de impozitare mai puţin eficient sau echitabil.
 
Valdis Dombrovskis a remarcat însă că România înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, dar şi că nu întreaga populaţie beneficiază de această tendinţă general pozitivă.

Comisarul european a participat la o masă rotundă găzduită de reprezentanţa la Bucureşti a Comisie Europene, unde a fost discutată importanţa incluziunii sociale

Comisarul european s-a referit şi la absorbţia de fonduri europene.
 
Valdis Dombrovskis: "Pentru perioada actuală, 2014-2020, sunt disponibile fonduri europene de 31 de miliarde de euro, dar mai sunt oportunităţi şi în planul Juncker prin care deja au ajuns în România peste 600 de milioane de euro, dintr-un total de peste două miliarde de euro."
 
La dezbatere a fost prezent şi ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a afirmat că executivul român a adoptat o serie de măsuri prin care să reducă gradul de sărăcie şi să scadeă rata şomajului.
 
Lia Olguţa Vasilescu a mai arătat că ţara noastră se confruntă cu un deficit de personal în domenii cum ar fi sănătatea şi IT, deoarece mulţi români au plecat să lucreze în străinătate.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că pentru ţara noastră viitorul zonei euro prezintă o importanţă deoasebită, deorece obiectivul strategic al României este acela de a adopta moneda euro cât mai repede posibil.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a salutat intenţia Comisiei Europene de a lansa un instrument de convergenţă, menit să acorde asistenţă tehnică de preaderare statelor care doresc să adopte moneda euro.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza