Valdis Dombrovskis: Comisia Europeană, îngrijorată de modificarea legislaţiei fiscale

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social, susţine că intenţiile Guvernului de a modifica legislaţia fiscală îngrijorează Comisia Europeană.

Adăugat: 8 Aprilie 2015
Ultima actualizare:8 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social
trimite pe mail

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social, a exprimat astăzi la Bucureşti poziţia Executivului de la Bruxelles.

"I-am prezentat premierului o serie de îngrijorări legate de intenţia guvernului de a modifica Codul Fiscal şi de a reduce substanţial taxa pe valoarea adăugată, ceea ce în opinia comisiei va avea un efect fiscal substanţial negativ şi nu e în concordanţă cu recomandarea generală a comisiei în ceea ce priveşte politica de taxe. Noi recomandăm să se meargă pe uşurarea poverii fiscale asupra muncii şi în special a muncii slab plătite şi nu asupra unor taxe cu impact direct în creşterea economică şi consum", a spus el.

Comisarul european Valdis Dombrovskis crede că România trebuie să continue reformele structurale începute.

El a apreciat că măsurile de stabilizare economică adoptate în ultimii ani sunt bune şi a discutat azi cu premierul Victor Ponta despre evoluţia României şi aderarea la zona euro.

Cei doi au participat la lansarea programului european "Garanţia pentru Tineret", prin care 400 de mii de tineri români vor fi sprijiniţi, cu bani comunitari, în următorii 4 ani să-şi găsească locuri de muncă plătite decent, informează reporterul RRA, Petruţa Obrejan.

Victor Ponta: România îşi poate atinge obiectivul de aderare la zona euro

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după întâlnirea cu Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro şi dialog social, că are speranţa dată de ultimii trei ani că România îşi poate atinge obiectivul de aderare la zona euro.

Şeful executivului a adus drept argumente şi noile măsurile luare în privinţa reducerii taxelor şi a TVA-ului.

"Atât reducerea taxării muncii, adoptată anul trecut, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, care se dovedeşte, iată, perfect sustenabilă şi care începe să producă efecte pozitive, decizia de reducere la 9% a TVA pentru toate produsele agroalimentare, o măsură sustenabilă susţinută din încasări suplimentare şi dintr-o mai bună combatere a evaziunii fiscale şi a cheltuielilor bugetare şi că toate măsurile pe care le vom lua în continuare în cadrul noului Cod Fiscal, a celorlalte politici economice, vor ţine cont de realitate şi de sustenabilitatea acestora", a arătat el.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
8 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza