Valdis Dombrovskis: Autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a reduce impozitarea asupra muncii

Aflat în România, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat că autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a reduce impozitarea asupra muncii, mai ales a veniturilor mici.

Adăugat: 27 Octombrie 2017
Ultima actualizare:27 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

România înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, dar nu întreaga populaţie beneficiază de această tendinţă generală pozitivă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis, a precizat astăzi la Bucureşti că avem nevoie de un sistem de impozitare mai echitabil.

Rata inegalităţii sociale în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, iar autorităţile trebuie să ia măsuri pentru a reduce impozitarea asupra muncii, mai ales a veniturilor mici , a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru moneda euro şi dialog social Valdis Dombrovskis. 

"Trebuie să crească efectul de redistribuire a taxelor şi impozitelor. Aşadar, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele propunerile noastre sunt legate de reducerea impozitării muncii, mai ales reducerea impozitelor pentru salariile mici şi creşterea altor impozite, cum ar fi cele pe proprietăţi sau pe capital", a spus Valdis Dombrovskis. 

Ministrul muncii Lia Olguţa Vasilescu a spus că au fost luate mai multe măsuri pentru reducerea sărăciei, ocuparea forţei de muncă, dar şi pentru a creşte salariile angajaţilor.

Ea a mai declarat că ţara noastră se confruntă cu un deficit de angajaţi, mulţi români plecând să lucreze în străinătate.

"Este foarte adevărat că acest lucru de a atrage românii înapoi în ţară nu îl vom putea face dacă nu vom creşte nivelul de salarizare, ca să se apropie cât mai mult de celelalte ţări ale Uniunii Europene, şi eu cred că prin legea salarizării acest pas a fost făcut. Deja se văd creşteri anul acesta nu doar în ceea ce priveşte segmentul bugetar", a spus Lia Olguţa Vasilescu.
 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza