Vaccinarea salvează 400 de milioane de vieţi la nivel mondial

Principalul avantaj al programelor naţionale de imunizare este faptul că prin ele se creează imunitatea de grup, iar cazurile de refuz compromit acest principiu.

Adăugat: 3 Iunie 2015
Ultima actualizare:3 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vaccinarea salvează anual, potrivit statisticilor, 400 de milioane de vieţi la nivel mondial.

Principalul avantaj al programelor naţionale de imunizare, susţin specialiştii, este faptul că prin ele se creează imunitatea de grup, iar cazurile de refuz, aflate în creştere uşoară, dar constantă în ţara noastră, compromit acest principiu.

Teama de posibilele efecte adverse nu justifică renunţarea în a-ţi vaccina copilul, explică doctorul Molnar Geza, expert în boli infecţioase şi imunologie, cu care au stat de vorbă colegii noştri de la Radio România Cluj.

"Vaccinurile autorizate şi din calendarul naţional de vaccinare nu sunt periculoase. Beneficiul este inestimabil mai mare decât eventualele riscuri pentru reacţie adversă, beneficii atât individuale, cât şi sub aspectul colectiv şi populaţional", susține Molnar Geza.

Radio România a lansat, zilele acestea, o campanie naţională de informare "Vaccin pentru viaţă".

Cei aproape 5 milioane de ascultători care aleg zilnic posturile Societăţii Române de Radiodifuziune pot afla de ce este importantă vaccinarea, întrucât campania abordează avantajele, dar şi riscurile imunizării.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza