Vaccinarea împotriva coronavirus va putea începe în primăvara lui 2021

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că în primăvara anului viitor va putea începe vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului.

Adăugat: 30 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis consideră că în primăvara anului viitor va putea începe vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului

Strategia naţională de vaccinare a fost pusă la punct de către guvern, iar săptămâna această urmează să fie aprobată în CSAT, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, după ce a vizitat Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

El consideră că în primăvara anului viitor va putea începe în România vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului.

Până atunci, de îndată ce va fi disponibil un vaccin anti-COVID, vor fi imunizaţi angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele din categoriile de risc, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis: Campania de vaccinare va fi o campanie de succes şi chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul este nu ştiu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum, pentru această campanie, sunt eficiente, sunt sigure şi un lucru care cred că este important de ştiut: vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obţine în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranţa acestor vaccinuri şi va dori să se vaccineze şi în acest fel vom termina pandemia.

---------------------------------------------------

Preşedintele Klaus Iohannis începe la această oră (13.00) o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Vizita are loc după ce şeful statului a mers ieri la Call Centerul Direcţiei de Sănătate Publică din Capitală, amenajat pe Arena Naţională şi unde lucrează voluntari.

Direcţiile de Sănătate Publică, inclusiv cea din Bucureşti, au fost criticate deseori în timpul pandemiei din cauza proastei gestionări a activităţii, a lipsei de proceduri sau comunicării deficitare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza