Vaccinarea copiilor va fi obligatorie

În România, vaccinarea copiilor va fi obligatorie, potrivit unui act normativ adoptat ieri, de Guvern.

Adăugat: 10 August 2017
Ultima actualizare:10 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Imunizarea va fi făcută cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional, precum şi cu cele administrate în cazul unor epidemii, când va fi vizată întreaga populaţie sau doar unele grupuri.

Proiectul legii vaccinării va fi trimis pentru dezbatere la Parlament şi ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie, anul viitor.

Proiectul de lege a vaccinării propus de Guvern arată că răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine părinţilor.

Aceştia, însă, pot să refuze vaccinarea copiilor în scris.

Proiectul de lege prevede şi înfiinţarea grupului tehnic de coordonare a activităţilor de vaccinare la Ministerul Sănătăţii, care va elabora strategia naţională de veccinare, iar în judeţe şi în Bucureşti vor fi înfiinţate comisii de vaccinare care vor spuraveghea acest proces.

Actul normativ mai stabileşte şi constituirea unui stoc de rezervă de vaccinuri care va fi folosit în situaţii speciale.

Ieri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a prezentat noi date privind vaccinarea copiilor.

"În ultima lună au fost vaccinaţi 67.000 de copii, în jur de 43.000 nu au fost găsiţi la domiciliu, asta, pe de o parte, datorită faptului că suntem în perioada de vacanţă, pe de altă parte, sunt mulţi copii care sunt plecaţi în străinătate, avem informaţii, dar ei vor fi căutaţi din nou şi avem o rată de refuz a vaccinării de 12%", a precizat el.

Guvernul a aprobat a mai ieri şi proiectul de lege care se referă la telemuncă.

Este vorba de un tip nou de contract de muncă ce oferă posibilitatea angajatului să muncească de acasă o zi sau mai multe pe lună folosind internetul.

Miniştrii au mai aprobat în şedinţa de guvern şi un ajutor de peste 10 milioane de lei pentru unele localităţi din judeţul Botoşani care au suferit de secetă anul trecut şi suplimente financiare pentru elevii care au luat 10 la evaluarea naţională câte o mie de lei pentru fiecare şi 10 la bacalaureat câte 3.000 de lei pentru fiecare.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza