Vacanţă prelungită pentru bugetari de 1 Mai: 30 Aprilie, zi liberă

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că ziua de luni, 30 aprilie 2012, va fi declarată zi nelucrătoare în sectorul public şi urmează să fie recuperată ulterior, într-o sâmbătă din luna mai.

Adăugat: 22 Aprilie 2012
Ultima actualizare:22 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Angajaţii la stat vor avea încă o zi liberă, luni, 30 aprilie, pentru a se lungi astfel minivacanţa de 1 Mai.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus, duminică, că s-a discutat deja acest subiect în Guvern, iar o decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare.

"Intenţia noastră este ca ziua de 30 aprilie să fie declarată zi liberă. Am discutat-o în şedinţa de guvern de la începutul acestei săptămâni. Cel mai probabil marţi vom face demersul legal pentru ca acest lucru să se întâmple: ziua de luni, zi lucrătoare, să fie declarată zi nelucrătoare", a spus Ungureanu.

Oricum, ziua liberă va fi recuperată ulterior, într-o sâmbătă din luna mai.

Bugetarii o să aibă liber patru zile consecutive

Purtătorul de cuvând al Ministerului Dezvoltări Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, faptul că Guvernul a discutat în şedinţă posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai.
    
"Guvernul a discutat în şedinţă posibilitatea ca ziua de 30 aprilie să fie liberă pentru bugetari, urmând să fie recuperată ulterior. A fost o discuţie de principiu, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare", a spus Oprea.
    
Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.
    
"MDRT susţine această iniţiativă, pentru că ar duce la creşterea circulaţiei turistice de 1 mai şi la un număr mai mare de zile petrecute de turişti în staţiuni", a adăugat Oprea.

Dan Suciu a afirmat că este o decizie "cald îmbrăţişată" de Ministerul Turismului

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, tot miercuri, că Executivul ia în calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucrătoare, propunere "cald îmbrăţişată" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere între sfârşitul săptămânii viitoare şi 1 Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru susţinerea turismului românesc.
    
"E o propunere care probabil va fi asumată de Guvern. E cald îmbrăţişată de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru susţinerea turismului local şi evident că Guvernul ia în calcul această opţiune", a spus Suciu.

Acest aspect este privit cu optimism de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism care estimează că peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
22 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza