USR va adera la Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru Europa

Aderarea la partidul european ALDE constituie un pas firesc, în contextul în care USR a participat la fondarea unui nou grup politic în Parlamentul European, Reînnoim Europa, grup politic condus de Daciana Cioloş.

Adăugat: 23 Iunie 2019
Ultima actualizare:23 Iunie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna, liderul USR
trimite pe mail

Uniunea Salvaţi România va adera la Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru Europa (ALDE Europe), potrivit unei decizii luate, ieri, în comitetul politic al partidului.

În paralel, USR şi PLUS continuă negocierile pentru desemnarea unui candidat unic la prezidenţialele de la toamnă şi a unui premier.

Aderarea la partidul european ALDE constituie un pas firesc, în contextul în care USR a participat la fondarea unui nou grup politic în Parlamentul European, Reînnoim Europa, grup politic condus de Daciana Cioloş.

Pasul decis la Bucureşti va fi finalizat în perioada următoare, a explicat liderul USR, Dan Barna.

Dan Barna: Săptămâna viitoare, în Elveţia, la Consiliul ALDE Europa vom depune candidatura USR, astfel încât probabil la congresul din toamnă de la Atena să participăm deja cu delegaţi şi să facem parte din structura acestui partid european. Este o decizie istorică, pentru că din acest moment USR merge mai departe. Avem colegii din alianţa USR PLUS opt europarlamentari.

După rezultatul bun obţinut la alegerile europarlamentare USR şi PLUS continuă negocierile pentru desemnarea unui candidat unic la prezidenţialele din toamnă şi bineînţeles a unui premier.

Totodată, liderii celor două partide încearcă să clarifice modalitatea de funcţionare a alianţei, care în opinia celor de la USR ar trebui să continue într-o logică a unei proporţionalităţi şi a unui echilibru pentru crearea unei perspective credibile pentru electorat, pentru că se are în vedere o colaborare atât la alegerile locale, cât şi la parlamentarele de anul viitor.

USR adoptă şi un cod de conduită care ţine de definirea elementelor de conflict de interese, de exemplu, sau de transmitere a mesajelor către public, aşadar de comunicare.

USR modifică şi statutul formaţiunii, astfel încât preşedintele să fie ales de către toţi membrii partidului, iar în luna iulie va organiza un congres.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza