UPDATE Ședința de guvern s-a amânat

Executivul trebuia să ia în discuție unele măsurile fiscale care urmează să fie puse în aplicare la începutul lui 2018.

Adăugat: 3 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Şedinţa extraordinară de guvern care trebuia să aibă loc astăzi a fost amânată pentru luni, au anunţat surse din executiv, citate de redactorul RRA,  Andrei Şerban.

Motivul amânării este lipsa unor avize pentru actele normative care urmau sa fie discutate.

Guvernul avea programată o şedinţă extraordinară, în care urma  să se discute din nou unele măsuri fiscale pe care coaliţia aflată la guvernare intenţionează să le pună în aplicare de la începutul anului viitor.

Două subiecte importante erau trecute  pe ordinea de zi a ședinței extraordinare: achiziția de rachete Patriot și rediscutarea unor măsuri fiscale pe care guvernul dorește să le adopte de anul viitor.

Zilele trecute, ministrul Apărării, Mihai Fifor, spunea că are avizul CSAT pentru proiectul de lege care prevede achiziționarea primului set de rachete americane Patriot.

Mihai Fifor spunea că Executivul dorește ca luni să-i trimită Parlamentului acest proiect de lege, pentru a-l adopta în regim de urgență.

Un alt subiect care trebuia să fie pe ordinea de zi a ședinței extraordinare,  programată pentru ora 14:00,  se referea la măsurile fiscale.

Cea mai controversată este trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și reducerea lor cu două procente.

Guvernul mai vrea ca angajatorii să plătească o așa-numită contribuție angajatoare la muncă, ce va acoperi șomajul, concediul medical, accidentele și creanțele salariale.

Se mai dorește ca impozitul pe venit să se reducă de la 16 la 10 procente, iar medicii, avocații, artiștii și toți cei care desfășoară activități independente să nu mai plătească contribuțiile sociale în raport cu venitul, ci în raport cu salariul minim pe economie.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza