UPDATE Prinţul Paul, arest la domiciliu

Curtea de Apel Brașov a hotărât sâmbătă măsura arestului la domiciliu timp de 30 de zile pentru Paul Lambrino.

Adăugat: 12 Decembrie 2015
Ultima actualizare:12 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Prinţul Paul
trimite pe mail

UPDATE Ieri seară, procurorii anticoruptie au emis, dupa aproape sapte ore de audieri, ordonanta de retinere, pentru 24 de ore, pe numele Paul Lambrino, cunoscut și sub numele Prințul Paul.

Acesta este acuzat de cumparare de influenta, spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa, din judetul Ilfov.

Conform comunicatului emis de DNA, începând cu anul 2006, Paul Lambrino i-a promis lui Remus Truică, arestat la domiciliu in acest dosar, si asociatilor acestuia din grupul infractional ( Robert Rosu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Prejudiciul adus statului în urma acestor acțiuni ale întregului grup este de 135,8 milioane de lei.

Prinţul Paul a fost reţinut ieri de procurorii DNA în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale Băneasa.

Omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu sunt în arest la domiciliu, iar alte patru persoane sunt sub control judiciar, printre aceştia şi jurnalistul Dan Andronic.

Aceştia sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi constituire de grup infracţional organizat pentru retrocedarea averii revendicate de o persoană, care încă nu a fost numită de procurori.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălin Iacob
Adăugat:
12 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza