UPDATE Prezența la vot la alegerile parlamentare

Prezenţa la vot pe ţară la scrutinul parlamentar a fost, duminică, până la ora 15,00, de 19,60%, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

Adăugat: 6 Decembrie 2020
Ultima actualizare:6 Decembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 17.00 La secțiile de votare din țară prezența la vot se apropie de 25%, la 10 ore de la deschiderea secțiilor pentru alegerile parlamentare.

Județul Mehedinți este în continuare lider în ceea ce privește participarea la scrutin, cu peste 34 de procente, urmat de alte județe din sudul țării cu o prezență la vot în jur de 30%: Teleorman, Olt, Giurgiu, Gorj și Dolj.

UPDATE ora 16.00 Prezenţa la vot la alegerile pentru Parlamentul României se apropie, la nivel naţional, de 22 de procente, sub cea de la scrutinul parlamentar de acum patru ani, dar şi sub cea de la legerile locale din 27 septembrie.

În continuare, cea mai mare prezenţă  la vot este în judeţele din sudul ţării şi în mediul urban, iar Mehedinţiul a trecut de 30%. Cea mai slabă participare la votare este în Vaslui, puţin peste 17%.

În Suceava, prezenţă destul de mică, de doar 20%, dar este posibil ca oamenii să meargă să voteze şi în a doua parte a zilei

UPDATE ora 15.00  Până la ora 15:00, au votat 19,60% dintre alegători.

Prezenţa la vot pe ţară la scrutinul parlamentar a fost, duminică, până la ora 15,00, de 19,60%, adică 3.567.107 alegători s-au prezentat la urne, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

În mediul urban, au votat 1.959.722 de alegători, iar în rural - 1.607.385.
 
 UPDATE ora 14.00 : Prezența la vot la nivel național a depășit 16%
 
Interesul este destul scăzut pentru alegerile parlamentare de astăzi pentru care prezența la nivel național a depășit 16%, potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Participarea cea mai mare este în continuare în județele Mehedinți, Olt și Teleorman cu aproape 20%.

La polul opus, cei mai puțini alegători au votat în Bistrița Năsăud, Vaslui și Maramureș, la București prezența a depășit 16%.
 
UPDATE ora 13.00: Prezență la vot de 13,80%.
 
Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați să-şi desemneze astăzi reprezentanții în parlament pentru următorii patru ani.
 
Este a doua oară în acest an când votăm în condiții deosebite impuse de pandemia de coronavirus și din nou trebuie să respectăm anumite măsuri de protecție sanitară.
 
La această oră alegerile sunt în plină desfășurare, dar interesul pentru scrutin este destul de scăzut.

Redactorul RRA Alina Stănuță se află la Biroul Electoral Central și revine în direct cu ultimele informații. Bună ziua, Alina, te ascultăm!
 
Reporter: Bună ziua. Până la această oră au votat peste două milioane și jumătate de români, ceea ce înseamnă un procent de 13,80%.
 
Cu o prezență la urne mai mare decât media națională sunt mai multe județe: Mehedinți cu 19,41%, Olt, 17,44% și Teleorman, cu 17,39%, în timp ce la coada clasamentului se află Vaslui cu o prezență de 10,22%, Maramureș 10,90% și Bistrița Năsăud cu 10,95%.
 
La nivelul municipiului București prezența este de 13,14% cu o prezență mai mare în sectorul 1 și cu interes mai scăzut în sectorul 3.
 
Avem și secții de votare în care procentul de prezență depășește cu mult media națională.
 
De exemplu în județul Cluj la o secție prezența este de sută la sută, iar în județele Buzău, Alb sau Bistrița Năsăud sunt secții de votare unde prezența depășește 50%.
 
Potrivit statisticilor au ieșit la vot cei mai mulți votanți din categoria de vârstă 45-64 de ani, în timp ce la categoria de vârstă 18-24 de ani interesul este mai redus.
 
Cei din orașe au ieșit la vot în număr mai mare decât cei din mediul rural, potrivit datelor puse la dispoziție de Autoritatea Electorală Permanentă, date colectate în timp real din secțiile de votare.

UPDATE ora 11.00 Prezența la vot a depășit 7% la nivel național

La mai bine de patru ore de la deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare prezența a depășit 7% la nivel național, potrivit datelor în timp real furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Cei mai mulți alegători au votat până acum în județele: Mehedinți, Teleorman și Olt, cu o prezență de aproximativ 10%, iar cei mai puțini în Suceava, Vaslui și Bistrița-Năsăud, cu peste 5%.

În București prezența a depășit 7 procente.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza