UPDATE Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, reţinut

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri, alături de alţi doi oameni de afaceri, de procurorii DNA Ploieşti.

Adăugat: 17 Februarie 2015
Ultima actualizare:18 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captură Romania TV- Iulian Herţanu
trimite pe mail

Cei trei se aflau de aproximativ 17 ore în sediul DNA Ploieşti, de unde au fost scoşi încătuşaţi, urmând a fi transferaţi în arestul IPJ Prahova, informează Agerpres.

Procurorii DNA Ploieşti efectuează cercetări într-un dosar privind fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene.

Iulian Herțanu este acuzat de fraude cu fonduri europene, într-un dosar în care sunt urmăriți penal deputatul PSD, Sebastian Ghiță și Mircea și Vlad Cosma.

Potrivit unor surse judiciare, faptele vizate sunt deturnare de fonduri europene de peste 7 milioane de lei şi evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2,5 milioane lei.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2011-2015.

În aceeaşi cauză, au mai dat declaraţii, astăzi, în faţa anchetatorilor, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, Vlad Cosma, precum şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă.

Toţi trei au fost puşi sub control judiciar şi sunt cercetaţi penal pentru sprijinire de grup infracţional organizat.

Din sediul DNA a fost scos cu cătuşe la mâini omul de afaceri Mihai Coman.

Pe numele acestuia a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi transportat la arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova din localitatea Câmpina.

Herțanu, audiat la DNA peste 17 ore

Circa  17 ore,  Iulian Herţanu a dat explicaţii la sediul DNA asupra acuzelor care i se aduc.

Este vorba de un contract de canalizare a localităţii prahovene Comarnic, un contract realizat pe fonduri europene.

Contractul a fost semnat în ianuarie 2012, ordinul de începere a lucrărilor în ianuarie 2013, ar fi trebuit să se termine în februarie 2014. Nu s-a încheiat acest proiect, el a fost prelungit până în decembrie 2014.

Nici la această dată nu putem vorbi de încheierea lucrărilor. Mai mult de atât, întârzierea lucrărilor la canalizarea oraşului Comarnic blochează alte două contracte tot pe fonduri europene în valoare de patru milioane de euro pentru asfaltarea străzilor pe care se lucrează.

Până la această oră au ieşit de la DNA Cosma Mircea şi Vlad Cosma, tată şi fiu. Primul, preşedinte de Consiliu Judeţean, pus sub urmărire şi cercetare, dar care, pe perioada celor 60 de zile, nu mai are dreptul să-şi exercite mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, deputatul Vlad Cosma şi deputatul Sebastian Ghiţă, acesta având printre interdicţii şi faptul de a nu lua legătura cu familia Cosma.

Mircea Cosma a spus la ieşire că nu ştie absolut nimic despre acest contract. A spus chiar că, în perioada când contractul a fost semnat se afla în spital pentru o perioadă de trei luni de zile, nu ştie cine l-a semnat, nici cine l-a câştigat şi nici ce valoare are.

Deputatul Vlad Cosma nu a vrut să dea nicio declaraţie, iar Sebastian Ghiţă a spus că a fost întrebat doar de relaţiile de prietenie pe care le are cu domnul Iulian Herţanu şi nimic mai mult, precizând că a dat lămuriri foarte concrete şi că speră să nu i se schimbe încadrarea de control judiciar într-una mai gravă.
 Autor:
Simona Uţă
Editor:
Luminița Apostolescu, Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Februarie 2015
Ultima actualizare:
18 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza