UPDATE Elena Udrea rămâne în arest preventiv

Instanţa Supremă a decis, în jurul orei 21.00 ca fostul ministru, Elena Udrea să rămână în continuare în arest preventiv.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

UPDATE  Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia depusă de Elena Udrea faţă de decizia instanţei de a-i respinge o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară - arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul "Gala Bute".

Decizia este definitivă.

Udrea se află în arest preventiv din data de 25 februarie.

Avocatul acesteia, Marius Striblea, preciza că nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să mai fie ţinută în arest preventiv.

"Am demonstrat judecătorului că, de la momentul în care s-a prelungit măsura preventivă şi până astăzi, temeiurile avute în vedere de judecătorul care a prelungit măsura s-au schimbat. Toate probele care au fost după data de 23 martie au reliefat o altă situaţie de fapt şi au combătut teza iniţială a parchetului", a spus avocatul, citat de Agerpres.

Marius Striblea a mai spus că a fost declasificat raportul SPP, document în care se arată că, în legătură cu data de 6 octombrie 2011, nu se pot da detalii având în vedere că acest tip de date nu pot fi stocate de Serviciul de Protecţie şi Pază.

În opinia sa, acuzaţia de luare de mită adusă Elenei Udrea se bazează în continuare doar pe declaraţia lui Gheorghe Nastasia.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani.

Udrea mai este cercetată şi în dosarul "Microsoft", însă ea nu are nicio interdicţie în acest dosar.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza